Vali Meral, inşaatı devam eden tesisleri gezdi

Vali Meral, inşaatı devam eden tesisleri gezdi
Vali Meral, inşaatı devam eden tesislerde incelemelerde bulundu

Karaman Valisi Fahri Meral, inşaatı devam eden ve 2017 yılı sonunda faaliyete geçmesi beklenen İbrala Barajı içme suyu arıtma tesisi ile kapalı sulama sistemi ve Taşkale Göleti sulama tesislerinde incelemelerde bulundu.  
  Alaçatı köyüne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından tarım amaçlı kullanılacak olan kapalı sulama sisteminin bulunduğu bölgede incelemelerde bulunan ve devam eden çalışmaları yerinde takip eden Vali Meral, burada şantiye çalışanlarıyla bir araya gelerek çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgiler aldı. DSİ yetkililerince, bölge tarımına hayat verecek olan kapalı sulama sistemi projesinin 2017 yılı sonunda tamamlanacağı, 8 bin hektarlık tarım arazisini sulayacak olan projenin toplam maliyetinin 73 milyon lira olacağı bilgisi paylaşıldı. Vali Meral, incelemelerini daha sonra Yeşildere köyünde inşaat çalışmaları devam eden ve faaliyete geçtikten sonra Karaman’ın içme suyu sorununu çözecek olan Karaman İbrala Barajı içme suyu arıtma tesisiyle sürdürdü. İçme suyu arıtma tesisinin bulunduğu bölgeyi gezen Meral, Devlet Su İşleri yetkilileri ve tesisin yapımını üstlenen yüklenici firmanın yetkililerinden çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldı. İncelemeler sırasında yetkililer tarafından içme suyu projesinin 2017 yılı sonunda tamamlanacağı ifade edilirken, Karaman’ın 2050 yılına kadarki içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan içme suyu arıtma tesisinin günde 82 bin metreküp kapasiteye sahip olacağı ve 30 milyon liraya mal olacağı belirtildi.
  Bölgedeki incelemelerini Taşkale Göleti sulama inşaatı ile sürdüren Vali Meral, DSİ ve yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı. DSİ yetkilileri tarafından Taşkale köyü sınırları içerisinde yer alan ve inşaatı devam eden sulama göletinin 1 milyon 800 bin metreküp su tutacağı, 2017 yılı sonunda tamamlanacak olan göletin 400 hektarlık alanı sulayacağı ifade edilirken, tesisin maliyetinin 35 milyon lira olacağı kaydedildi.  Vali Meral’in bölgedeki gezi ve incelemelerine Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Sezer Işıktaş, DSİ 42. Şube Müdür Vekili İbrahim Erten, ilgili kurum müdürleri ve yüklenici firmadan yetkililer katıldı.