Vakıflar Genel Müdüründen Başkan Toruya Ziyaret

Vakıflar Genel Müdüründen Başkan Toruya Ziyaret
Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, Konya’nın merkez Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’yu ziyaret etti.

Vakıflar Genül Müdürü Dr. Adnan Ertem’in Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’yu ziyaretinde Vakıflar Konya Bölge Müdürü İbrahim Genç de hazır bulundu.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, geçtiğimiz günlerde “Geçmişi İhya, Geleceği İnşa - MİRAS” sloganıyla tanıtımını yaptıkları Şükran Mahallesi Sur İçi İhya Projesi hakkında sunum yaptı. Daha sonra Genel Müdür Ertem ve Başkan Toru, dönüşüm alanında incelemede bulundu. Heyet daha sonra Sırçalı Medrese’yi de ziyaret etti.

“Tarihi eserler gün yüzüne çıkacak”

Şükran Mahallesi Sur İçi İhya Proje alanında çok sayıda tarihi eser bulunduğunu belirten Başkan Toru, “19 adet sivil mimari yapı, Sırçalı Medrese, Sahib-i Ata Külliyesi gibi 10 adet anıtsal nitelikte olan cami, türbe ve hamam, 6 adet tarihi çeşme ile Konya Sur Duvarı’nın bir kısmı ile Larende Kapısı proje alanımızda bulunmaktadır. Yapacağımız bu dönüşüm ile birlikte bütün korunması gereken tarihi yapılar da gün yüzüne çıkacak” dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle Başkan Toru’yu tebrik eden Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem de, “Projeyle ilgili belediye başkanımızın yaptığı sunumdan sonra dönüşüm alanında inceleme yaptık. Bu alanda çok sayıda tarihi eser var. Genel Müdürlük olarak bu eserlerin restoresi noktasında belediyemize elimizden gelen desteği sağlayacağız” ifadelerini kullandı.