Uzun: “Buğday Desteklemeleri 6 Nisan’da Ödenecek”

Uzun: “Buğday Desteklemeleri 6 Nisan’da Ödenecek”
Ak Parti Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Üreticilere Buğday Destekleme Primlerinin 6 Nisan 2015’ten İtibaren Ödeneceğini Bildirerek, “türkiye Genelinde Çiftçilerimize 1 Milyar 300 Milyon Lira Ödeme Yapılacak. Mersin’e İse Destekleme Primi Olarak 2 Milyon 367 Bin Lira Ödenecek” Dedi.

AK Parti Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, üreticilere buğday destekleme primlerinin 6 Nisan 2015’ten itibaren ödeneceğini bildirerek, “Türkiye genelinde çiftçilerimize 1 milyar 300 milyon lira ödeme yapılacak. Mersin’e ise destekleme primi olarak 2 milyon 367 bin lira ödenecek” dedi.
Milletvekili Uzun, yazılı bir açıklama yaparak, buğday üreticisine müjde verdi. 2014 yılı ürünü ‘buğday desteği’ne başvuran çiftçilerin isimlerinin ve destek bilgilerinin yer aldığı hak ediş icmallerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe müdürlükler tarafından askıya çıkarıldığını belirten Uzun, “Türkiye genelinde üreticilerimize destekleme primleri 6 Nisan 2015 Pazartesi gününden itibaren ödenecek. Türkiye genelinde çiftçilerimize 1 milyar 300 milyon lira ödeme yapılacak. Mersin ilimize ise destekleme primi olarak 2 milyon 367 bin lira ödenecek. Bilindiği üzere Mersin ilinde en çok buğday üretimini Tarsus’taki çiftçilerimiz yapmakta. Böylece Mersin il genelinde ödenecek olan desteğin büyük bölümünden Tarsuslu çiftçilerimiz yararlanacaktır” ifadelerini kullandı.
2002 yılında AK Parti iktidarı ile birlikte tarım sektöründe büyümenin başladığını savunan Uzun, şunları kaydetti: "Ekonomimizin lokomotif sektörlerinden olan tarım sektörü, hükümetimizin doğru, kararlı ve istikrarlı politikaları ve uygulamaları sayesinde üretimden tüketime kadar daha teknolojik, daha güvenli, daha kaliteli bir yapıya sahip olurken, hacim olarak da kat kat büyüdü. Üreticimize teşvik ve destek sağlandı. Bunların yanında minimum, hatta sıfır faizle kredi kullanım imkanları sunuldu. Çiftçimizin, köylümüzün ve dolayısıyla üreticilerimizin refah seviyesi ve yaşam kaliteleri arttı."
AK Parti iktidarıyla birlikte üreticiler ile tarıma yapılan desteğin zirve yaptığını da iddia eden Uzun, Türkiye’nin dünya ölçeğinde tarıma desteğini her yıl artıran çok az sayıda ülkeden biri olduğunu vurgulayarak, "Fakat çiftçimiz açısından destek her zaman beklenen, arttırılması istenen bir beklenti taşımaktadır. AK Parti iktidarı olarak devletimizin tarıma verdiği destek dünya ortalamasının çok üzerindedir" dedi.