Unlu Mamul Üretimi Hijyen Eğitimi Yapıldı

Unlu Mamul Üretimi Hijyen Eğitimi Yapıldı
Karamanda bulunan simit, mayalı, yufka vb. unlu mamuller üreten işletme sahipleri ve çalışanlarına yönelik olarak “Unlu Mamuller Üretiminde Hijyen Eğitimi” 17 Nisan 2018 tarihinde İl Müdürlüğünde yapıldı.

Eğitim toplantısına Karaman Fırıncılar, Lokantacılar, Pastacılar ve Gıda Maddesi Üreten İşyerleri Odası Başkanı Alaaddin DİVLELİ, İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih AYAZ ve konu uzmanı teknik personel katılmıştır. Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün toplantı salonunda düzenlenen “Unlu Mamuller Üretiminde Hijyen Eğitimi” konulu toplantıda unlu mamuller üreten gıda işletmelerinin taşıması gereken asgari teknik ve hijyenik şartlar anlatıldı. 
Bir gıda işletmesinin faaliyette bulunabilmesi için gerekli belgeler, binanın nasıl olması gerektiği, çalışanların giymesi gereken koruyucu kıyafetler, satış aşamasında uyulması gereken kurallar vs. birçok teknik konularda işletme sahipleri bilgilendirilmiştir. Toplantı katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.  .