Uğurlu öğrenciler Türkiye Şampiyonu

Uğurlu öğrenciler Türkiye Şampiyonu
Uğur’da öğrenim gören 4 öğrenci LGS’de Türkiye birincisi oldu. Sınav sonuçlarına göre 581 öğrenci yüzde 1 dilimde, 931 öğrenci yüzde 2’lik dilimde, 1225 öğrenci yüzde 3’lük dilimde yer almayı başardı.
Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) katılan 1 milyondan fazla öğrencinin heyecanlı bekleyişi sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı 5 Haziran’da gerçekleştirilen sınavın ardından sınav sonuçları e-okul ve meb.gov.tr adresi üzerinden açıkladı. Sınava hazırlıkta yarım aşrı aşkın deneyime sahip Uğur’da öğrenim gören Türkiye genelindeki 4 Uğurlu öğrenci tüm sorulara doğru yanıt vererek 500 tam puan almayı başardı. Türkiye birincisi olan öğrenciler Barkın Özsoy, Fahri Efe İçten, Celal Emre Malı ve Batuhan Yiğit Dünmez, sınava hazırlık sürecinde her zaman öğretmenlerinden destek gördüklerini söyledi.
 
 
Kitlesel başarılarımızla gurur duyuyoruz
 
Türkiye birincisi olan 4 öğrencinin yanı sıra sınava katılan 581 Uğur öğrencisinin yüzde 1’lik dilimde yer aldığını söyleyen Genel Müdür Nil Çiçek “931 öğrencimiz yüzde 2, 1225 öğrencimiz yüzde 3, 1510 öğrencimiz yüzde 4, 1963 öğrencimiz ise yüzde 5’lik dilimde yer aldı. Öğrencilerimizin kitlesel başarılarıyla gurur duyuyoruz. Sınavda başarı gösteren tüm öğrencilerimizi ve emeği geçen tüm öğretmenlerimizi ve velilerimiz tebrik ediyorum. 5 yıldır okullarımızda ve kurslarımızda aktif olarak kullanılan, kişiye özgü ve yapay zeka tabanlı dijital öğrenme- öğretme platformumuz Metodbox ve Uğur Dijital ile her daim öğrencilerimizin yanında olduk. Her hafta kesintisiz olarak gerçekleştirdiğimiz deneme sınavlarımız, pekiştirme odaklı ders planlamalarımız ve deneyimli akademik kadromuzun oluşturduğu yayınlarımızla birlikte sınavın nabzını tuttuk” dedi.
 
Okulun teknolojik olanakları araştırılmalı
 
Tercih döneminin titizlikle ele alınması gereken bir süreç olduğunu söyleyen Uğur Okulları PDR ve Ar-Ge’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin ise şunları söyledi: “Okulun akademik başarısı ile birlikte teknolojik olanaklarına, İngilizce dil edinimine ve yurtdışı danışmanlığına odaklanılmalı. Hepimiz hayatımız boyunca birçok karar alıyor ve yaşamımızı şekillendiriyoruz. Bu kararlardan belki de en uzun vadeli etkisi olan ‘meslek seçimi’. Meslek seçiminin temelini ise lise ve üniversite tercihlerimiz oluşturuyor. Kısacası doğru tercih, aslında iyi bir geleceğin ilk adımı. Çocuklarımızın lise tercihini doğru yapabilmeleri, iyi bir üniversite ve mesleğe sahip olmak için atacakları ilk adım. Bu sebeple okulların araştırılması, öğrencinin gelecek beklentilerine ve kişilik özelliklerine uygunluğu incelenmeli. Öğretmen kadrosunun kalitesi, okulun akademik başarı, fiziki ve sosyal olanakları, yabancı dil eğitimi, sınav sistemlerine ve müfredata uygun ders içeriklerinin verimli şekilde işliyor olması, rehberlik hizmetleri, ders dışı faaliyetler önemli kriterler arasında yer alıyor.”