Tutuklanan Hakim ile Eski Valinin ilişkisi?

Tutuklanan Hakim ile Eski Valinin ilişkisi?
Paralel örgüt üyesi iddiasıyla dün tutuklanarak cezaevine gönderilen Karaman hâkimlerinden Ömer Faruk Ö. İle Karaman eski Valisi Murat Koca’nın nasıl bir bağlantısı var?
ÖZEL HABER
Karamaninsesi.com, tutuklanıp cezaevine gönderilen hâkimlerden Ömer Faruk Ö. Tarafından yaklaşık 2 yıl önce haksız bir şekilde cezalandırılmıştı. Ve bu ceza tamamen siyasi bir cezaydı. 
 
Peki, olay nasıl gerçekleşti?  (Özel haberle alakası olmayan şahıs X.X. olarak adlandırılacaktır.)
19 Ocak 2013 tarihinde Karamaninsesi.com X.X. adlı bir siyasetçinin resmi evrakta sahtecilik, dolandırıcılık, resmi belgede tahrifat, sahte ruhsat tanzim etmek vs. vs. gibi suçlar işlediği iddia edildiğini haber yapmıştık. Haberden sonra  X.X. adlı şahıs gazetemize dava açmıştı.
Peki, Bu X.X. adlı şahısla olan davada Vali ile Hâkimin ne alakası var? İşte o alaka.!
 
Bilindiği gibi Karaman Valisi Murat Koca hakkında Karamaninsesi.com eleştiren haberler yapmasından dolayı Vali Murat Koca bizi mahkemeye vermişti. Karamaninsesi.com ilk duruşmada bütün iddialardan tek tek beraat etmiş ve Hâkim karşı tarafı dinlemeye gerek bile yok görüşüne varmıştı.
 
Karamaninsesi.com sahibi Hüseyin Ölger ile Vali Murat Koca’nın arasının açılması nedeniyle, dönemin Ak Parti gençlik kolu başkanı olan Ahmet Cemal Dinçay, arabuluculuk yapmak istemiş ve Hüseyin Ölger’i ikna ederek Vali makamına kadar götürmüştü. Dönemin AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli’de konuyu yakinen bilmektedir.
 
Bundan sonrasını Hüseyin Ölger’den dinleyelim.!
 
“AK Parti gençlik kolu Başkanı Ahmet Cemal Dinçay sevdiğim bir kardeşimdir. Bana defalarca ulaşıp, ‘Abi, Vali ile küslük olmaz! sizi barıştıralım.’ Demişti. Ben defalarca olmaz dememe rağmen Ahmet’in yoğun ısrarı nedeniyle hatırını kırmayarak ve mülki amir olması nedeniyle Valinin makamına kadar gitmiştik. Yaklaşık 20 dakikalık sert bir görüşme oldu.  Vali benim özür dilemek için geldiğimi zannetmiş. Oysa öyle bir niyet zerre kadar bile aklımda yoktu. Vali ile geçen her tartışmamız sert bir şekilde devam ediyordu. Yaptığım haberlerden biri ‘Kurum Müdürleri Vali’den rahatsız” haberi olmasından dolayı Vali bana ‘Senin o savunduğun Müdürlerin hepsi Namussuz Hırsız” dedi.  Odada bulunan Hayrettin Müdür ve Ahmet Cemal Dinçay şahittir.
 
Bu kelime karşısında adeta şok oldum ve Özel Kalem Müdürü Murat zaferi söyleyerek ‘Murat Zaferin ne namussuzluğunu gördün de 6 aydır adamla konuşmuyorsun’ diyerek tepki gösterdim.
Ben gittikten sonra Vali Murat Koca Özel Kalem Müdürü Murat Zafer’e; “ Hüseyin seninle küs olduğumu nerden biliyor? Bu adam seni neden seviyor?’ Diye azarlamış. Murat Zafer valiye şu cevabı veriyor; ‘ Efendim ben söylemedim. Ayrıca sizin benimle konuşmadığınızı bütün kurum çalışanları biliyor, Hüseyin’de gazeteci bilmesi gayet normal’ şeklinde cevap vermesinden sonra Vali, Özel Kalem müdürüne ‘Kendine yer beğen seni buradan süreceğim.’ Diyor ve Murat Zafer’i özel kalemden alıp ticaret Müdürlüğüne sürüyor… ( Hukuksuz bir sürgündür araştırılabilir)
 
Ben Vali ile ortak bir noktada anlaşamayacağımı anladığım için odayı terk ettim. Arkamdan gelen Ahmet Cemal Dinçay defalarca; ‘ Abi gel yeniden görüşelim buradan küs ayrılma’ diyerek çağırdı. Bende asla olmaz bu adamla anlaşacak bir durum yok diyerek Arabama bindim. Ahmet Cemal Dinçay’da benim arabama bindi ve çarşı merkezine doğru hareket ederken Ahmet’le araçta aynen şu şekilde bir konuşmamız oldu.
 
 Ahmet Cemal Dinçay : -Abi rica ediyorum seni sevdiğim için söylüyorum Lütfen Vali ile barış.
Hüseyin Ölger : -Kusura bakma Ahmet ben o adamla barışmam artık. Görmüyon mu adam bizi azarlamak için çağırmış.
Ahmet Cemal Dinçay: -Abi olsun Validir ne de olsa, gel bak senin iyiliğin için söylüyorum.
Hüseyin Ölger : - Ne iyiliği Ahmet? Ne alakası var iyilikle?
Ahmet Cemal Dinçay: – Abi sana ceza verdirecek.
Hüseyin Ölger : -Ne cezası? Nasıl veriyormuş? Beni emrinde ki memuru mu zannediyor?
Ahmet Cemal Dinçay: - Yok abi, Senin yaptığın bir haber yüzünden duruşman varmış oradan ceza verdirecekmiş.
Hüseyin Ölger : - Ne duruşması Yaa? Nasıl ceza verdirecekmiş?
Ahmet Cemal Dinaçay: - Bilmiyorum abi, Senin hakkında açılan bi dava varmış o mahkemede senin aleyhine çıkacak sana para cezası verdirecekmiş. Öyle söyledi.
Hüseyin Ölger: - Merak etme Ahmet’im benim her haberim belgeli kimse ceza veremez. 
 
Konuşma aynen bu şekilde gerçekleşti. 
 
Aradan yaklaşık 2 hafta geçti. Ve Eve Tebligat geldi. Tebligatta; X.X. şahıs hakkında yaptığım haberin iftira olduğunu gerçek dışı olduğunu ve 2.100 TL idare para cezasına çarptırıldığım yazıyordu. Hemen Avukatlarımızdan Murat Öztürk ve Oktay Yılmaz ile görüştüm.. Tebligatı okudular ve 2.100 TL idari para cezası yazdığı için İtiraz etme hakkımın olmadığını ve bunu mecburen ödemek zorunda olduğumu söylediler. 
 
Kararı veren hâkim Ömer Faruk Ö.’yı araştırdım. Kiminle konuşsam bana o hâkimin "Cemaatçi" olduğunu söylediler. Tabi ben bunu siyasetçilere söylememe rağmen o hâkim görevinde devam etti. 
X.X. şahıs hakkında sahte evrak, dolandırıcılık vs. vs. şeklinde haber yaptıysam bana 5 bin 10 bin TL para cezası ver, neden 2.100 TL veriyorsun? Meğer 3.000 TL'de az olduğu için itiraz yolum kapalıymış. Amaçları bana maddi zarar vermek. Eğer itiraz hakkım olsaydı elimde ki belgelerle Yargıtay’a gönderecektim ve kesin olarak ben kazanacaktım. 
 
Hâkim Ömer Faruk Ö.’yın mahkemede verdiği kararı görünce emin olun gülersiniz. Hâkim Ömer Faruk Ö. Kararında diyor k; “X.X. adlı şahsın herhangi bir soruşturma şüphelisi olmadığı anlaşılmıştır
 
Ey Allah’tan korkmaz vicdansız adam Elimizde ki mahkeme kararı İran Cumhuriyetine mi ayit? Konya 2. Ağır ceza mahkemesinden ceza almış, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturmalar açılmış ve en son olarak Konya 2. Ağır ceza mahkemesi 17.04.2013 tarihinde 1 yıl 11 ay hapis cezası almış sen nasıl olurda herhangi bir soruşturma yoktur diyorsun?
 
Ve bu karar, Ahmet Cemal Dinçay’ın “–Abi Vali sana ceza verdirecek.. Senin bir mahkemen varmış oradan ceza verdirecek.” Demesinden 2 hafta sonra meydana geliyor.
 
 
Akıllara gelen soru ise şunlar: 
1: Acaba Hâkim Ömer Faruk Ö. Karaman Valisinin ricası üzerine mi bu kararı aldı?
2: Eğer Vali’nin isteği üzerine bu kararı aldıysa, Bir Hâkim sadece rica üzerine yanlış bir karar alır mı? Yoksa Vali ile daha farklı gönül & dava bağlılığı mı var? 
3: Böyle bir karar, Neden AK Parti Gençlik Kolu başkanın uyarısından 1- 2 hafta sonra gerçekleşiyor?
4: Vali, Benim mahkememin olduğunu nereden biliyor? Acaba yargı içerisinde mahkeme içeriğini sızdıranlar mı var?
 
Şuanda Tutuklu olan Hâkim Ömer Faruk Ö.’yın bu konuda sorgulanmasını kamuoyu adına rica ediyoruz. Vali gerçekten müdahil oldu mu? Olduysa eğer bu hâkimle nasıl bir ortak bağı var. Bunların araştırılması Ülkemiz ve halkımız için hayırlı olacağını düşünüyoruz.