Turunçgil Koleksiyon Parkı Protokolü İmzalandı

Turunçgil Koleksiyon Parkı Protokolü İmzalandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ve Ulusal Turunçgil Konseyi arasında, 2020 yılında 14.’sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Turunçgil Kongresi’nde, kongre katılımcılarına Mersin ve Çukurova’da yetişen turunçgil çeşitlerini tanıtmak ve kongre için bir anı oluşturmak amacıyla yapılması planlanan Turunçgil Koleksiyon Parkı protokolü imzalandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Davut Keleş arasında imzalanan protokol ile Mersin’de Turunçgil Koleksiyon Parkı yapılacak.

İlki 1968 yılında Amerika’da gerçekleşen ve 4 yılda bir turunçgil üretimi yönünden zengin ülkelerin ev sahipliğinde gerçekleşen Turunçgil Kongresi’nin 14.’sü Mersin’de düzenlenecek. Brezilya’da 18-23 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen 13. Uluslararası Turunçgil Kongresi’nde, 14.’sünün 2020 yılında Türkiye’de Mersin’in ev sahipliğinde yapılması kararı alınmıştı. Alınan bu karar doğrultusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi de Turunçgil Kongresi için hazırlıklara şimdiden başladı. Turunçgilleri ile ünlü Mersin’in, birbirinden lezzetli turunçgil meyvelerini kongre için gelen yerli ve yabancı konuklara tanıtmak amacıyla yapılacak olan parkta turunçgil ağaçları yer alacak. Toroslar ilçesi Buluklu Mahallesi’nde 50 bin 465 metrekarelik alana yapılması planlan turunçgil koleksiyon parkının içerisinde kafe, restoran, müze, hediyelik eşya noktaları da yer alacak.