Türkiye Birincilerinden Kuntoğlu’na Ziyaret

Türkiye Birincilerinden Kuntoğlu’na Ziyaret
İyilikte Yarışarak Ödül Alan Öğrenciler Başarılarını Kuntoğlu İle Paylaştı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, ÖNDER ile Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okullar Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Deniz Feneri Derneğinin bu yıl 3.sünü gerçekleştirdiği “İyilik Okulu” proje yarışmasında birinci olan öğrenciler okul müdürleriyle birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ettiler.
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, ÖNDER ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okullar Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Deniz Feneri Derneğince bu sene 3.sü organize edilen ve ödül töreni Ankara Beşevler Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda gerçekleşen “İyilik Okulu” proje yarışmasında Karaman’dan iki okul Türkiye birincisi olarak ödül aldı.
Ülke çapında düzenlenen yarışmada İmam Hatipler İyilikte Yarışıyor kategorisinde ‘İmam Hatip Ortaokulları Uygulamalı İyilik Projesinde’ Karaman Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri; Sude Tunç, Şevval Büyükeken ile Betül Sarıkaya tarafından hazırlanan ve proje danışmanlığını Zahide Üzüm’ün yaptığı ‘Ev Alma Komşu Al’ projesiyle büyük bir başarıya imza atarak Türkiye birincisi oldular.
Özel Okullar İyilikte Yarışıyor kategorisinde ise ‘Özel Liseler Uygulamalı İyilik Projesinde’ proje danışmanlığını Ahmet Demir’in yaptığı Karaman Özel Başarı Fen Lisesi öğrencileri Nisanur Toslak, Mehmet Buğrahan Baştuğ, İdil Sude Aydınlı tarafından hazırlanan ‘Genç Gönüllüler Öncü Oluyor Projesi’ ile Türkiye birincisi oldu.
Bu anlamlı yarışmada derece alarak Karaman’ın adını Türkiye’ye duyuran yetenekli öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ederek mutluluklarını paylaştılar.
Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali İyibaş, Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Üzüm, Özel Başarı Eğitim Kurumları Müdürü Mehmet Coşar ve İyilik Okulu Projesinin Karaman İl Koordinatörlüğünü yürüten Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Başyardımcısı Mustafa Özer eşliğinde gerçekleşen ziyarette, öğrenciler ödül aldıkları projelerini İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na anlattılar.
Başarılarından dolayı okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencileri tebrik ederek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, elde edilen Türkiye başarıların kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyledi.  İnsanların gücü yettiği kadar iyilik yapmasının önemli olduğunu dile getiren İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, yapılan iyiliklerle dünyanın daha güzel bir hal alacağını ifade etti. Kuntoğlu, “Sizin gibi iyilikte yarışarak güzel başarılara adını yazdıran duyarlı gençler sayesinde gelecekte ülkemiz daha iyi yerlere gelecek. Yapacağınız iyilikleri gösteriş için değil, Allah’ın rızasını kazanmak için yapın. Hayatınızda hep iyilik olsun. Bu konuda Peygamber Efendimizi örnek almalıyız. İl Milli Eğitim Müdürü olarak böyle anlamlı bir yarışmada Türkiye derecesi alarak dönmeniz beni çok mutlu etti. İyilikler kelebek etkisi yaratır ve inşallah bu güzel davranış tüm toplumumuza yayılır. Sizleri tekrar tebrik ediyor, okul yöneticilerinize ve öğretmenlerinize teşekkür ediyorum” dedi
İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun başarılı öğrencileri ödüllendirdiği ziyaret, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.