Türkçe Öğrenen Mülteciler Sertifikalarını Aldı

Türkçe Öğrenen Mülteciler Sertifikalarını Aldı
Karaman Belediyesi Kent Konseyi Mülteci Komisyonunun düzenlediği Türkçe dil kursu sertifika töreni, 12 Ekim 2017 Perşembe günü belediye meclis salonunda gerçekleşti.

Karaman’da bulunan mültecilerin hayatlarını kolaylaştırmak için dördüncüsü tamamlanan ve toplam 75 öğrencinin belge almaya hak kazandığı Türkçe Dil Kursu Sertifika törenine; Belediye Başkan Vekili Mustafa Sarı, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Belediye meclis üyeleri, Kent konseyi yürütme kurulu üyeleri ve Karaman’da yaşayan mülteciler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşması yapan Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven: “İnsanın derdini anlatamaması kadar zor bir durum yoktur. İlimize gelen ve Türkçe bilmeyen mülteci kardeşlerimiz için komisyonumuz Türkçe kursları açıyor. Yapılan bu kursların mülteci kardeşlerimizin yaşamına büyük katkısı olmuştur. Özellikle Kent Konseyi Mülteci Komisyonu Başkanı Emine Erdemsoy ve komisyon üyelerine, görev alan öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkan Vekili Mustafa Sarı ise yaptığı konuşmada: “Ülkemize sığınan mültecileri misafir olarak görüyor, sivil toplum örgütleri ile işbirliği yaparak mültecilerin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Türkçe bilmeyen mültecilere bu hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Bu kurslarda görev alan öğretmenlerimizi ve sertifika almaya hak kazanan mültecileri kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

“Hep bir ağızdan İstiklâl Marşı’nı okudular”

Mülteci vatandaşların sertifika törenine katılanlara bir de sürprizi vardı. Önce Türkçe şiir okuyan mülteciler daha sonra hep birlikte İstiklal Marşı’nı okuyarak salonda bulunanlara duygusal anlar yaşattı. 

Program, sertifika almaya hak kazananlara sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.