Türk Eğitim-Senʹin 10 Kasım Mesajı

Türk Eğitim-Senʹin 10 Kasım Mesajı
Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Akif KOCATEPE, 10 Kasım dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Akif KOCATEPE, 10 Kasım dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kocatepe mesajında Şunları kaydetti: "Ulu Önder Atatürk, tam 71 yıl önce bugün ardından koskoca bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti bırakarak ebediyete intikal etti. İşgal kazanına kurtuluş darbesi vuran, bu vatan topraklarını yeniden dirilten, Türk milletine bağımsızlığını geri veren, Cumhuriyeti ilan eden Atamız, büyük bir devlet kurarak bizlere en büyük mirası bıraktı. Atamızın ölümünün 71ʹinci yılında Oʹnu daha büyük bir özlemle anıyoruz. 

Atatürkʹün ölümünün 71ʹinci yılında, Türkiye Cumhuriyeti Devletiʹni temellerinden sarsmak, insanlar arasında ayrılık tohumları ekmek, Türk milletini bölüp, parçalamak isteyenler amaçlarına ulaşamayacaklardır. Türkiye bölücü faaliyetlerin yanı sıra başka sorunlarla da karşı karşıyadır. Türk ekonomisi hala İMF ve Dünya Bankası gibi kuruluşlara bağımlıdır. Ekonomik kriz, işsizlik büyük bir sorun olarak durmaktadır. Zam sağanağı bitmek bilmezken, yokluk, yoksulluk giderek artmakta, insanlar eve ekmek götürmek için büyük bir savaş vermektedir. Türkiye dış politikada bağımsız hareket edememektedir.

Atatürk emperyalistlere karşı ciddi bir mücadele sergilerken, hür, ayakları üzerinde tek başına duran bir devlet oluştururken, bugünkü yöneticiler, icraatlarını dışarıdan aldıkları direktifler doğrultusunda yapmaktadır. 

Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Türk siyasetinde her ne kadar dalgalanmalar yaşansa da, milletimiz bu zor günleri de birlik ve beraberlik içinde aşacaktır. Türkiye ne bölücülüğe pirim verecek, ne de bağımsızlığına darbe vurulmasına müsaade edecektir. Ayrıca Atatürkʹü unutmaya, unutturmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu vesileyle Atamızı ölümünün 71ʹinci yılında saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."