Türk Dilinin 743. Yılında Büyük Yarışma

Türk Dilinin 743. Yılında Büyük Yarışma
Türkçenin Başkenti Karaman’ın Adına Yakışır Bir Yarışma

Türkçenin Başkenti Karaman’da adına yakışır bir yarışma düzenleniyor. Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi iş birliği ile Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında kompozisyon, öykü ve şiir yarışması yapılacak.
Karamanoğlu Mehmet Bey’in yayımladığı Türkçenin ilk kez resmi dil olarak kabul edildiği fermanın 743. yılında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin eserleriyle katılacağı büyük bir yarışma düzenleniyor. 
“Daima Türkçe” sloganıyla üç kategoride düzenlenecek yarışmada ilkokul öğrencileri şiir, ortaokul öğrencileri hikâye ve lise öğrencileri deneme türündeki kompozisyon eserleriyle derece almak için kalemlerini konuşturacaklar. 
Üç kategoride dereceye giren ilk üç öğrenciye ödüllerin verileceği bu anlamlı yarışmada birincilere yarım altın, ikincilere tablet bilgisayar, üçüncülere ise bisiklet hediye edilecek.
Yarışmaya katılım sağlayacak öğrenciler, 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar eserlerini [email protected] e-posta adresine gönderecek. Eser sahibi öğrenci, okul adı ve sınıf bilgilerinin yanı sıra ismi ve soyadıyla birlikte isterse evde çekilmiş fotoğrafını da gönderebilecek. Yarışma sonuçları 19 Mayıs haftasında duyurulacak.