Tunadan Mersinlilere Zafer Yürüyüşü Çağrısı

Tunadan Mersinlilere Zafer Yürüyüşü Çağrısı
Toroslar Belediye Başkanı Tuna, Mersin halkının 3 Ocak Kurtuluş Günü’nü kutlayarak, halkı bu yıl 14’üncüsünü düzenleyecekleri Zafer Yürüyüşüne katılmaya çağırdı.

Başkan Tuna, 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, “Bize düşen tek görev Mersinimiz ve köylerinin geçmişte atalarımızın büyük bedeller ödeyerek vermiş olduğu şanlı mücadeleyi gelecek nesillere aktarmaktır” diyen Tuna, Toroslar Belediyesi olarak, özellikle yeni yetişen nesillere tarih şuurunu unutturmamak amacıyla Kurtuluş Günü programını çok önemsediklerini vurguladı. 3 Ocak Zafer Yürüyüşü ve etkinliklerinin Mersin’e sahip çıkma noktasında önemli bir sembol olduğunu ifade eden Tuna, “Halkımızın coşkuyla kurtuluş bayramını kutladığı bu yürüyüş, bir sözle ve cümleyle anlatılabilecek bir manzara değildir. Bu toprakları canlarıyla, kanlarıyla vatan yapan atalarımıza sahip çıkmak anlamında birlik ve beraberliğimizin en güzel mesajını verdiğimiz bir yürüyüştür. Kuvayı Milliye ruhunu canlı tutmak ve bu muhteşem coşkuya ortak olmak amacıyla belediye olarak organizasyonunu yaptığımız yürüyüşe bugüne kadar destek veren ve bu güzel fotoğraf karesinde yer alan tüm halkımıza teşekkür ediyor ve aynı desteğin yeniden devam edeceğine inanıyoruz. Mersinli hemşerilerimin 3 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı ve yeni yıllarını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Mersinlileri, “Fedakarlık sırası bizde.. Sadece Bir gün” sloganıyla gerçekleştirilecek yürüyüşe davet eden Tuna, “Üzerinde hür ve bağımsız yaşadığımız bu aziz vatanı bizlere emanet eden atalarımızın emanetine sahip çıkmak için fedakarlık sırası bizde. 3 Ocak 2018 Çarşamba günü saat 08.00’de Toroslar Kuvayı Milliye Anıtı önünde buluşalım” ifadelerini kullandı.

Tuna, Toroslar Kuvayı Milliye Anıtı önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek Zafer Yürüyüşünde, Mehteran Takımı, Erzurum Atlı Spor Kulübü Cirit Grubu, gaziler, motorize ekipler, temsili Elif’in Kağnısı, sırtında cepheye mermi taşıyan Nene Hatunların da yer alarak, tarihi yeniden canlandıracaklarına dikkat çekti. 3 Ocak Çarşamba günü saat Koray Aydın Stadı’nda 3 Ocak Kurumlararası Futbol Turnuvasının final müsabakasının oynanacağını anımsatan Tuna, kutlamaların saat 15.00’te Arpaçsakarlar Mahallesi’nde oluşturmayı planladıkları futbol sahasında gerçekleştirecekleri Cirit gösterisiyle sona ereceğini bildirdi. Tuna, havanın yağışlı olması durumunda cirit gösterisini Güneykent Mahallesi’nde yapımına başladıkları Şehit Uzman Çavuş Mustafa Sarı spor tesisinde yapacaklarını belirterek, etkinliklere tüm Mersin halkını beklediklerini kaydetti.

Tuna, Kuvayı Milliye Caddesi üzerinde Toroslar’ın güney girişinde orta refüje yerleştirdikleri Atatürk Heykeli’nin açılışını da ‘Zafer Yürüyüşü esnasında yapacakları bildirdi.