Tümsiad Öğrencilere ‘Mentörlük Yapacak

Tümsiad Öğrencilere ‘Mentörlük Yapacak
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Konya Şube Başkanı Berdan Aktan, sektör danışmanlığı projesi kapsamında üniversite öğrencilere eğitimini aldığı mesleğin gerektirdiği ihtiyaçları öğreterek, ‘Mentörlük’ yapacaklarını söyledi.

TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Berdan Aktan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Berdan Aktan, KTO Karatay Üniversitesi ile imzaladıkları sektör danışmanlığı projesi hakkında bilgi vererek, projenin bir benzerini SÜ ile de gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.

Aktan, “Üniversitelerle TÜMSİAD Konya Şubesi olarak ilişkilerimizi, karşılıklı diyalogumuzu mümkün mertebe iyi tutmaya, olumlu tutmaya gayret ediyoruz. Bunun en güzel meyvelerinden bir tanesi; KTO Karatay Üniversitesi ile imzaladığımız protokol. Protokol kapsamında öğrenciler eğitimini aldığı mesleğe göre sektörün gerektirdiği ihtiyaçları öğrenecek. Örneğin; ben bir inşaat mühendisiyim, inşaat mühendisliğinin gerekliliklerini öğrenecekler. Öğrencimiz, kendini bu noktada yetiştirmeye çalışacak. Kariyer planlamasına yönelik, tabiri caizse rehberlik yapacağız. Sizinle de aynı şekilde eğer kurumunuza eğitim noktasında verebileceğimiz herhangi bir destek, hizmet varsa memnuniyetle yerine getiririz” diye konuştu.

“Öğrencilerimizin sahada yetişmesi son derece önemli”

Rektör Prof. Dr. Şahin ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, teorik bilgilerle donatılan öğrencilerin bu bilgileri pratik alanda uygulamasının önemli olduğunu kaydetti. Rektör Prof. Dr. Şahin, “Biz bu tür projeleri memnuniyetle karşılarız. Şu anda bizim üniversite olarak yaptığımız intern mühendislik uygulaması var. Teknoloji Fakültemiz bünyesinde bu uygulamayı 2 yıldır gerçekleştirmekteyiz. Şimdi; YÖK bunun kararını aldı; fen fakülteleri ve mühendislik fakültelerine de yaydı. Çocuklarımızın sahada yetişmesi önemli. Öğrencilerimizin sektörde neye ihtiyaç olduğunu bilmesi çok önemli. Tıp eğitiminde biz dünyanın başarılı ülkelerinden birisiyiz ve tıp eğitiminin başarılı olmasının sebebi; birebir hastalarla verilen eğitimdir. Aynısını diğer alanlarda da yakalamamız lazım. Allah razı olsun; sizinki bir özveri, bir fedakarlık. Tüm teknik okullarımızla kapsayan böyle bir protokol imzalamak isteriz” şeklinde konuştu.

Ziyarette SÜ bünyesinde, İslam Ticaret Hukuku’na yönelik tezsiz yüksek lisans programı açılmasına ilişkin görüş alışverişinde de bulunuldu. Berdan Aktan ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’e bir tablo ve TÜMSİAD yayınlarından hediye etti.