Tüm Parasını Bağışladı

Tüm Parasını Bağışladı
Kazan´da yapımına başlanan Kent Meydanı projesi kapsamında yıkılmasına karar verilen Merkez Cami´nin yerine yapılacak yeni caminin temeli törenle atıldı.

Töreni izlemek için eşiyle birlikte gelen 75 yaşındaki Eminkız Demirtaş cüzdanındaki tüm parası olan 30 Lirasını cami inşaatı için bağış yaptı. 3 çocuk sahibi ev hanımı Eminkız Demirtaş´ın bu davranışı Belediye Başkanının dikkatinden kaçmadı. Başkan Ertürk cami açılışında kendisine plaket vermek için iletişim bilgilerini alması talimatı verdi.
Yapılan konuşmalar ve duanın ardından hep birlikte yeni cami inşaatının temeli atıldı. Hayırseverlerin de katkılarıyla Sağlık Ocağının hemen yanında belediye tarafından yapılacak olan cami hizmete açıldığında aynı anda bin 200 kişi namaz kılabilecek.
Eminkız Demirtaş gazetecilerin sorusu üzerine caminin temel atma törenini duyup geldiğini ve o an cüzdanında olan 30 Lirayı bağış yapmaya karar verdiğini belirterek, ’’Gönlümden geçti şu paramı vereyim diye. 30 Lira az ama bereketli olur inşallah. Öte dünyaya gideceğim ya orda önüme geçsin, kabirde önüme geçsin. Allah hayırlı uğurlu etsin camimizi cümlemize. Allah hayırlısıyla kıldırmak nasip etsin’’ dedi.