Tuiosbten Bilgilendirme Toplantısı

Tuiosbten Bilgilendirme Toplantısı
Mersin-Tarsus arasında kurulacak olan, ’Mersin Tarımsal Ürün İşletme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) için halka yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Tarsus’un Kurbanlı köyü sınırları içinde Evci deresi mevkiinde, yüzde 99.8’i hazine arazisi üzerine kurulacak olan TÜİOS’nin Jeolojik Zemin Etüdü, ÇED dosyası tamamlandı. Bu sürecin tamamlanmasının ardından TUİOSB tarafından Tarsus Ziraat Odası’nda halkı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Tarsus Kurbanlı Köyü muhtarı Aysuna Yılmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda konuşan TÜİOSB Kurucu Başkanı Gül Akyürek, sürecin oldukça hızlı ilerlediğini söyledi. Yapılan toplantıyla halkı ve katılımcıları bilgilendirdiklerini ifade eden Akyürek, "Bakanlık yetkilleri ile birlikte burada bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Öneriler ve talepler bizleri son derece memnun etti. Bundan sonraki süreçte de konuyu bakanlık yetkilileri ile birlikte yürütmeye devam edeceğiz. Toplantıya katılan başta kaymakamımız olmak üzere destek veren, OSB başkanımız Sabri Tekli’ye, Tarsus Ziraat Odası Başkanımız Ali Ergezer’e ve destek veren herkese teşekkür ederiz" dedi.

Toplantı esnasında söz alan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Tarsus bölgesinde kurulacak birçok organize sanayi bölgesine ihtiyaç duyulduğunu, birçok yatırımcının ve sanayicinin sıra beklediğini ifade ederek, bu projenin bölgede oluşturacağı katma değerin önemini dile getirerek, Tarsus’ta istihdama destek verileceğini açıkladı.

Kurbanlı Köyü muhtarı Aysuna Yılmaz ise TUİOSB’nin kurulmasının köyleri açısından son derece memnuniyet verici olduğunu söyledi. TUİOSB’nin kurulacağı alanın topraklarının verimsiz olduğunu, bu nedenle bu yatırımın köylerine çok büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Yılmaz, "Bu bizim köyümüz ve halkımız için son derece önemli bir proje. Bizler bu projeye sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Her zaman bu konuda köylüler olarak bize düşen ne varsa yapmaya hazırız" diye konuştu.