TÜRK DİLİ KUPASI SAHİBİNİ BULDU

TÜRK DİLİ KUPASI SAHİBİNİ BULDU
733. Türk Dil Bayramı etkinlikleri çerçevesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Kurumlar arası Futbol Turnuvasında Türk Dili Kupası sahibini buldu.
1 Haziran Salı günü başlayan ve turnuva boyunca kırk karşılaşmanın oynandığı müsabakalar sonucu Karaman Belediyesi, Türk Dili Kurumlar arası Futbol Turnuvası Sevgi Kupası’nın sahibi oldu.
            Kemal Kaynaş Stadyumu’nda saat 17.30’da Karaman Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında oynanan final maçı nefesleri kesti. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği karşılaşmayı Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, Vali Yardımcısı Latif  Memiş, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik, Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez, Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Altun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, İl Sağlık Müdürü Dr. Adem Kucur, Tarım İl Müdürü Hikmet Doğru da birlikte izledi.
 
 
            Maçın başlama vuruşuyla büyük baskı uygulayan Milli Eğitim Müdürlüğü 2 gol atarak soyunma odasına avantajlı bir skorla gitmeyi düşünürken, belediye spor oyuncuları oyunda dengeyi kurdu ve ilk yarı 2-1 milli eğitimin galibiyetiyle tamamlandı. İkinci yarıda oyunu kontrol altında tutan Karaman Belediyesi bitime on dakika kala ikinci golü buldu ve maçı uzatmalara taşıdı.
Sarı kartların havada uçuştuğu müsabakada Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bir oyuncu, Karaman Belediyesi’nden de iki oyuncu kırmızı kart gördü.
10’ar dakikalık iki uzatma devresinde de eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına geçilen maçta Belediyespor’un kalecisi Yusuf Çimen iki kurtarış yaparak kupanın kazanılmasında büyük rol oynadı. Penaltılarda Karaman Belediyesi 4-3 üstünlük sağlayarak, Türk Dili Kurumlar arası Futbol Turnuvası Sevgi Kupası’nın sahibi oldu.
            Belediyespor’un kaptanı Yusuf Çimen kupayı Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu’nun elinden alırken; turnuvada 17 gol ile gol kralı olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü oyuncusu Erdoğan Taktak, En centilmen takım seçilen İl Özel İdaresi-Valilik takımı, turnuva üçüncüsü olan Emniyet Müdürlüğü ve turnuva ikincisi Milli Eğitim Müdürlüğü de kupa ve madalyalarını aldı.