TÜRKİYE SAVAŞA MI HAZIRLANIYOR

TÜRKİYE SAVAŞA MI HAZIRLANIYOR
"Ankara, üç zırhlı tugayı, hava kuvvetleri ve donanmasını hazır duruma getirdi."
srailʹin istihbarat çevrelerine yakınlığıyla bilinen Debka sitesi, Arap Birliğiʹnin Pazar günü Suriyeʹye yaptırımları açıklamasından önce Suriyeʹnin 7 komşusunun olası bir misillemeye karşı sınırlarında önlem aldıklarını öne sürerek, "Ankara, üç zırhlı tugayı, hava kuvvetleri ve donanmasını hazır duruma getirdi" diye yazdı.

3 ZIRHLI TUGAY HAZIR

Debka ayrıca, Türkiyeʹnin, "Özgür Suriye Ordusuʹnun yanında savaşmaları için Libyaʹdan gönüllü taşıdığı" iddiasında da bulundu. Debka, Arap Birliğiʹnin Pazar günü Kahireʹde yaptığı toplantıda Suriyeʹye yaptırım paketini açıklamasından 24 saat önce "Suriyeʹnin yedi komşusunun ordularının, misilleme eylemlerine karşı sınırlarında acele pozisyon aldığı"nı öne sürdükten sonra şöyle devam etti: "Debkafileʹnin askeri kaynakları, İsrailli zırhlı tugayların, Lübnan ve Suriye sınırlarına doğru ilerlediğini bildiriyorlar. Ankara ise, üç zırhlı tugayı, hava kuvvetleri ve donanmasını hazır duruma getirdi. Hizbullah ile Lübnan ve Ürdün silahlı kuvvetleri keza. ABD ve Rusya ise, Suriye sahillerinin önünde deniz kuvvetlerini konuşlandırıyorlar."

"TÜRKİYE GÖNÜLLÜ TAŞIYOR"

Körfezʹdeki askeri kaynakların da, İran Devrim Muhafızlarından 150 uzmanın Lübnanʹa geçmek üzere Şamʹın güneyindeki askeri bir havaalanına indiklerini bildirdiklerini kaydeden Debka, Hizbullahʹın da sakladığı roketleri ortaya çıkarttığını belirtikten sonra şu iddialarda bulundu: "Arap Birliğiʹndeki oylamadan önce Katar ve Türkiyeʹnin, isyancı Özgür Suriye Ordusuʹnun yanında savaşmaları için havayoluyla Libyaʹdan gönüllü taşıdığı, bunların bazılarının silahlı oldukları belirtiliyor." (Radikal)