TÜRKİYE-AB Toplantıları başlıyor.

TÜRKİYE-AB Toplantıları başlıyor.
Eş Başkanlığını Karaman Milletvekili Lütfi ELVANın yaptığı Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonunun 64. toplantısı 25-26 Mayıs 2010 tarihlerinde İstanbulda başlıyor.
Konuyla ilgili Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Karaman Milletvekili Lütfi ELVAN bir açıklama yaptı.
Elvan yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Dönüşümlü olarak yılda üç kez toplanan ve 63. toplantısı 22–23 Şubat 2010 tarihlerinde Brüksel’de yapılan Karma Parlamento Komisyonu’nun 64. toplantısı 25-26 Mayıs 2010 tarihlerinde İstanbul Hilton otelinde gerçekleştirilecek. Komisyon Eş Başkan Yardımcıları ve üyeleri;  Avrupa Parlamentosu kanadından yine Komisyon Eşbaşkanı Hélène FLAUTRE ve Komisyon Eş Başkan Yardımcıları ile üyeleri katılacaklardır.” Dedi.
 
Toplantıya ayrıca, İçişleri Bakanı Beşir ATALAY ve Devlet Bakanı Egemen BAĞIŞ’ın yanısıra AB Türkiye Komitesi Raportörü, AB üyesi ülkelerin büyükelçileri, Dışişleri, İçişleri ve Çevre Bakanlığı, Devlet Planlama Müsteşarlığı ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği temsilcileri de katılacaklar.
 
Toplantıda Türkiye-AB İlişkileri, Yargı Reformu ve Kopenhag Kriterlerine Tam Uyum Konusunda İlerlemeler, AB Müktesebatına Uyum Çerçevesinde Türkiye’nin Enerji ve Çevre Politikaları, Katılım Öncesi Yardımlar kapsamında AB’nde ve Türkiye’de Bölgesel Politikalar ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu İç Tüzük Revizyonu konuları görüşülecek.
 
Toplantı sonuçlarıyla ilgili değerlendirme 26 Mayıs çarşamba günü akşamı saat 23’00 da TRT Haber’de yapılacak.