TÜMSİAD TOPLANTISI ANKARAʹDA GERÇEKLEŞTİ

TÜMSİAD TOPLANTISI ANKARAʹDA GERÇEKLEŞTİ
TÜMSİAD`ın İl Şube Başkanları toplantısı Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi`den yapıldı.
TÜMSİAD`ın ATO Kongre Merkezi`nde düzenlenen İl Şube Başkanları toplantısına Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci ve çok sayıda İl Şube Başkanı ve Karaman Şube Başkanı Rifat KARAULU katıldı.
    Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ``Eylül ayında ihracat 10 milyar 723 milyon dolar oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,4 oranında artış gerçekleşti. Bir önceki aya göre ise yüzde 3 azaldı. 1 Ocak-30 Eylül 2011 döneminde ise 99 milyar dolar oldu`` dedi.
     Buradaki konuşmasında 2011 eylül ayı ihracat rakamlarını da açıklayan Çağlayan, şu bilgileri verdi:``Eylül ayında ihracat 10 milyar 723 milyon dolar oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,4 oranında artış gerçekleşti. Bir önceki aya göre ise yüzde 3 azaldı... Türkiye`nin yaklaşık 11 milyar dolara yakın ihracat performansı sürüyor. 1 Ocak-30 Eylül 2011 döneminde ise 99 milyar dolar oldu. Ekim-Kasım-Aralık aylarındaki ihracat rakamları bu rakama monte edilecek. Dünyada ciddi bir ekonomik krizin yaşandığı bu ortamda, ihracatımızın yüzde 50`den fazlasını yaptığımız Avrupa`daki krize rağmen Cumhuriyet tarihinin yeni bir ihracat rekorunu bu yıl kıracağız.`
   Karaman Şube Başkanı Sn:  Rifat KARAULU  “Ülkemizi her platformda temsil eden Türk sanayicisi ve işadamının uluslararası pazarlardaki saygınlığını artırarak, ülkemizin dünyadaki imajını hak ettiği konuma ulaştırmak, dünyayı ve gelişmeleri yalnızca takip etmek yerine, tüm dünyanın bize ayak uydurmak zorunda kalacağı öncü başarılara imza atmak amacıyla kurulan derneğimiz, Ulusal ve Uluslar arası alanda gerçekleştireceği çalışmalarından üyelerinin daha etkin faydalanabilmesi adına Şube açılışlarını yapmıştır. Şubemiz, derneğimizin vizyonu benimsemiş ve misyonu ile hareket edebilecek saygın işadamları ile birlikte 27.MAYIS.2010 tarihinde karaman da kurulmuştur.
 
        Karaman geçmişten günümüze Ülkemize sosyal ve ekonomik anlamda olumlu katkıları olan bir ildir. Kentte, tarıma dayalı sanayi kollarının fazla olması ile birlikte,  Gıda, sanayi en önemli iş kolları arasında sayılabilir. Büsküvi, Un, Makarna, Bulgur süt penir Bunların dışında  tekstil, ambalaj, mermer, Otomatik kapı sistemleri, mobilya, makine Sanayi gerek iç gerekse dış pazarda aktif rol almaktadır.
 
        Hammadde kaynakları, nitelikli işgücü ve ulaşım olanaklarının genişliği, sanayinin gelişmesine olanak vererek Karaman’ı bölgenin ticaret merkezi konumuna getirmiş bulunmaktadır.
Tümsiad Karaman Şubesi olarak, üyelerimize en iyi şekilde hizmet etmeyi hedefledik.” dedi.