Tseden Büyükşehire Çevre Yönetim Sistemi Belgesi

Tseden Büyükşehire Çevre Yönetim Sistemi Belgesi
Mersin Büyükşehir Belediyesi, TSE-EN ISO 14001 çevre yönetim sistemini kurarak çevre yönetim sistemi belgesini almaya hak kazandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vali Vekili Süleyman Deniz, TSE Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Aykut Kırbaş, TSE Adana Bölge Koordinatörü Salih Toğaç, TSE Mersin İthalat Müdürü Önder Ögetürk, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve belediye personeli katıldı. Burada konuşan Vali Vekili Süleyman Deniz, “ISO 14001 çevre yönetim sistemi toprağa, çevreye, havaya verilen zararların minimum düzeye indirilmesini amaçlayan, risk analizleri tabanında kurulan bir yönetim modelidir. Günümüz insanının çevreye olan duyarlılığının artması hem kamu kurum ve kuruluşlarının hem de üretici firmaların çevresel sorunlara daha duyarlı davranmalarını sağlamaktadır. Ben çevre yönetim sistemi belgesini Büyükşehirimizin almasından gerçekten gurur duyuyorum. Sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşayabilmeyi diliyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise başında çevresel konularda genel bir dünya görüntüsü çizerek, “Bizler, bir yandan müreffeh bir yaşam standardı yakalamaya çalışırken, öte yandan gelecek kuşakların hakkını korumak durumundayız. Çocuklarımıza, torunlarımıza daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak sorumluluğuyla hareket etmek zorundayız. İşte bu nedenle Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kent estetiğini geliştiren, doğayı ve çevreyi koruyan projeler üretiyoruz. Mersin’i bölgemizin en bakımlı ve çevreye en duyarlı kenti yapmak amacıyla projeler geliştiriyoruz. Gelecek nesillere bırakılacak en güzel miras olan temiz bir çevre için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Atık yönetimi konusunda yasaların verdiği görev ve sorumluluklar çerçevesinde gerekli çalışmaları yapıyor, bertaraf tesislerimizin sayısını artırıyor, teknolojilerini yükseltiyoruz” şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak çevre konusunda hayata geçirdikleri plan, proje ve faaliyetlerini tek tek sıralayarak, aldıkları ödülleri de dinleyiciler ile paylaşan Kocamaz, "ISO 14001 çevre yönetim sistemi belgesi, ‘Mersin’e Kalite Yakışır’ sloganıyla başlattığımız EFQM mükemmellik modeli ile ilgili çalışmalarımız kapsamında son derece önemli bir adımdır. Elbette hedefimiz belge ya da ödül almak değildir. Bizim öncelikli hedefimiz belediyemizin tüm faaliyetlerinde çevrenin korunmasını esas almak, çevre sorunlarını tamamen çözmüş örnek bir belediye olmaktır. Sürdürülebilir çevre yaklaşımını, Mersin’de kader birliği eden yaklaşık 2 milyon hemşehrimizin günlük hayatının vazgeçilmez bir parçası ve ortak bir kültür haline getirmektir” ifadelerini kullandı.

TSE Genel Sekreter Yardımcısı Aykut Kırbaş da yaklaşık 2 yıl önce Büyükşehir Belediyesi’nin Kalite Yönetim Sistemi Belge Töreni’nde beraber olduklarını ve şimdi de Çevre Yönetim Sistemi Belge Töreni’nde bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kırbaş, “İnşallah bu belgemiz de hem belediyemize, hem de vatandaşlarımıza çok güzel sonuçlar getirecektir. Belediyemiz, Başkanımızın liderliğinde durmuyor ve iş sağlığı-güvenliğiyle alakalı çalışmaları da yürüyor. Aralık ayında inşallah belgelendirme tetkikleri olacak ve ondan da başarıyla geçeceklerine canı gönülden inanıyorum. Belgemizin başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm Mersin halkına hayırlı olmasını diliyorum. Kalite Yönetim Sistemleri’nin temel prensibi liderliktir ve bu işe de liderlik eden Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Onun nezdinde emeği geçen tüm belediye çalışanlarımıza da saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından TSE Genel Sekreter Yardımcısı Aykut Kırbaş, Başkan Kocamaz’a TSE-EN ISO 14001 çevre yönetim sistemi belgesini takdim etti.

316 çalışana teşekkür belgesi

Öte yandan törenin ardından Başkan Kocamaz, 316 Büyükşehir Belediyesi personeline teşekkür belgesi verdi. Çalışanların Tanınması, Takdir Edilmesi ve Ödüllendirilmesi Töreni’nde konuşan Kocamaz, “Çalışanlarımızın yetkinliğini artırmak için yoğun bir hizmet içi eğitim programı yürütürken, diğer yandan da çalışanlarımızın önerilerini alarak, onları tanıyıp, takdir edip, yönetim sistemimize dahil etmekteyiz. Bu çalışmalar çerçevesinde sizlerin huzurunda çalışmalarında özveri ve başarı gösteren, hizmet kalitemizin yükselmesi için çaba sarf eden, önerileri ile katkı sağlayan; bir yandan çalışırken diğer yandan yüksek lisans programlarını tamamlayarak yetkinliklerini artıran ve sivil toplum kuruluşlarının takdirini kazanan 316 çalışma arkadaşımıza teşekkür belgelerini takdim edeceğiz” dedi.