Toroslarda Duvarlar Tuval Oldu

Toroslarda Duvarlar Tuval Oldu
Mersin’in Toroslar ilçesinde bazı binaların duvarları sanat eserleriyle süslenerek rengarenk bir görüntüye kavuştu.

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediyesi, sanatı sokağa taşıdı. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın hayalini kurduğu, ressam Nazife Bilgin Hazar’ın elinde hayat bulan ’Bulvar, Cadde ve Sokaklarda Cephe Düzenlemesi’ projesi kapsamında, ilk olarak Akbelen Bulvarı üzerindeki toplu konut binalarının dış cepheleri, Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Diego Rivera, Neşet Günal ve Osman Hamdi Bey’in eserlerinin reprodüksiyonları ile adeta bir sanat eserine dönüşüyor.

Eski duvarlar, dünyaca ünlü ressamların unutulmaz eserleri ile renklenirken, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’da vincin üzerine çıkarak, eline fırçayı alıp dünyaca ünlü ressam Frida Kahlo’nun resminin reprodüksiyonlanmasına eşlik etti.

‘Toroslarımızı el birliğiyle güzelleştiriyoruz”

Hayata geçirdikleri, ‘Bulvar, Cadde ve Sokaklarda Cephe Düzenlemesi’ projesinin, kent estetiği açısından önemine vurgu yapan Başkan Tuna, binaların dış cephelerini ünlü ressamların resimleriyle tuvale dönüştürdüklerini ve böylelikle metruk görünümdeki soğuk duvarların şimdi daha sıcak bir görünüme kavuştuğunu söyledi.

Akbelen Bulvarı üzerindeki cephe görünümlü 21 tane binayı boyadıktan sonra bu çalışmayı Güneykent Mahallesi Mersinli Ahmet Bulvarı üzerinde devam ettireceklerinin bilgisini veren Tuna, “Bu projemiz, sanata verdiğimiz önemin ve değerin de bir göstergesidir” dedi.

İlgi ve dikkat çeken bu proje ile metruk görüntü içerisinde olan binaların daha sıcak ve hoş görünüme kavuştuğunu kaydeden Tuna, "Burada personel arkadaşlarımızın ve projemizin ressamı Nazife Bilgin Hazar’ın himayelerinde çok güzel eserler ortaya çıkıyor. Torosları farklı kılan bu çalışmamız, sanata verdiğimiz değerin de en güzel göstergesidir. Aynı zamanda çocuklarımızın iyi resim yapma yönünde de heveslendirecek bir projedir. Toroslar Belediyesi olarak çok daha güzel projelere hayat vererek ilçemizde yansıtacağız" diye konuştu.

Kentin duvarlarına yazılan yazıların yol açtığı görsel kirliliğe karşı sanatla mücadele ettiklerine de vurgu yapan Başkan Tuna, bu projenin aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu kaydetti. Tuna; “Bulvar üzerindeki eserleri gören vatandaşlarımızın, binaların önünde fotoğraf çektirdiğini görmek bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Çünkü eski yapısıyla görüntü kirliliğine yol açan bu yapılar şimdi ise göze hitap etmektedir" ifadelerini kullandı.