Toroslarda Cumhuriyet Konvoyu

Toroslarda Cumhuriyet Konvoyu
Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’nin, Cumhuriyetinin kuruluşunun 94’üncü yıldönümü dolayısıyla düzenlediği "Cumhuriyet konvoyu" klasik, modifiye araç, motosiklet ve bisiklet tutkunlarını bir araya getirdi.

Çağdaşkent Mahallesi’ndeki Toroslar Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan ve Türk Bayraklarıyla süslenmiş araçların yer aldığı konvoya, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da klasik aracıyla eşlik etti. Etkinlikte konuşan Başkan Tuna, konvoya katılan herkese teşekkür etti. Mustafa Kemal Atatürk’e, şehitlere ve gazilere minnet ve saygı ile bağlı olduklarını ifade etmek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini vurgulayan Tuna, "Cumhuriyetimizin kurucusu, ufkuyla bize vizyon gösteren, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üstünde bir ülke olması hedefini işaret eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, şehitlerimize ve gazilerimize saygımızı ve minnet duygumuzu göstermek amacıyla düzenlediğimiz bu etkinlik, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza Cumhuriyetimizin temel değerlerini öğretebilmek adına önemli bir organizasyondur. Bu organizasyona katkı sunan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 94’üncü yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Tuna, seçim öncesinde yine Toroslar Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldikleri drag ve drift sporcularına söz verdikleri drag pisti projesini Korukent Mahallesi’nde inşa ettiklerini ve yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini, projeyi en kısa zamanda bitireceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından klasik, modifiye araç, motosiklet ve bisiklet tutkunlarının bir araya geldiği Cumhuriyet konvoyu gerçekleştirildi.