Toptan: Mahkemeye çağrı yapmadım

Toptan: Mahkemeye çağrı yapmadım
Meclis Başkanı Toptan, Anayasa Mahkemesi, kapatma davasında istikrarın bozulmasına engel olacak bir karar verebilir şeklindeki sözlerinin mahkemeye çağrı olmadığını belirterek, Buna hakkım da yok.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, “Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Kongresi”nin düzenlendiği Ankara Ticaret Odası’na gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toptan, “Geçen hafta Anayasa Mahkemesi’ne bir öneriniz, bir çağrınız vardı. Sayın Baykal’dan tepki geldi. Zannediyorum görmüşsünüzdür. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna şu karşılığı verdi: “Hayır, ben Anayasa Mahkemesi’ne falan çağrıda bulunamam. Ben Türk siyaset bilimcileri, anayasa bilimcileri bir konu tartışsın diye bir görüş ortaya attım. Yoksa benim Anayasa Mahkemesi’ne bir çağrıda bulunma hakkım yok. Böyle bir şey yok. Ben hukukçuyum, söylediğimi bilirim. Bana bir şey söyleyenler de ne söylediğini bilmeli ve benim söylediğimi iyi anlamalı.”

Meclis Başkanı Toptan’ın “Anayasa Mahkemesi herkese ‘oh’ dedirtecek bir karar alabilir” sözleri “Kapatma yerine uyarı cezası verilmeli” şeklinde algılanmış ve tepki görmüştü.
Haber7