Tiicaret Odasında sistem değişti

Tiicaret Odasında sistem değişti
Karaman Ticaret Odasında üyelere yönelik yeni sistem uygulanıyor.

Karaman Ticaret Odası (KTSO) Başkanı Mustafa Toktay, Ticaret Odasında evrak sistemlerinde değişiklikler olduğunu duyurdu. 

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY, yaptığı basın açıklamasında; “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 15 Şubat 2018 tarihinde kabul edilen ve 10 Mart 2018 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7099 Sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Türk Ticaret Kanununun şirketler hukuku ile ilgili bazı maddelerinde değişiklikler yapılmıştır.
 
Değişen Kanun Kapsamında Odamız bünyesinde bulunan Ticaret Sicil Müdürlüğümüzde;
1-Şahıs Ticari İşletmelerinin tescil aşamasındaki İmza beyannamelerinin yalnızca Müdürlüğümüzce yapılacağı
2- Yeni tescil edilen Anonim Şirket, Limited Şirket ve Kooperatiflerin defter açılış onaylarının yalnızca Müdürlüğümüzce yapılacağı,
3- Limited Şirket, Anonim Şirket ve kooperatif kuruluş sözleşme ve esas sözleşme tastiklerinin yalnızca Müdürlüğümüzce yapılacağı,
4- Limited Şirket kuruluşunda nakden taahhüt edilen sermayenin en az ¼ ‘ nün bloke edilme zorunluluğunun kalmamıştır.
 
Bu Kanun Kapsamında Karaman Ticaret ve Sanayi Odamız “Tek Durak Ofis” olma noktasında yeni bir adım atmıştır. Yapılan değişikliğin tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.