Teknopark Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Su Başkanlığında Yapıldı

Teknopark Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Su Başkanlığında Yapıldı
Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) Yönetim Kurulu Toplantısı, Mersin Valisi Ali İhsan Su başkanlığında yapıldı. Vali Su, toplantı öncesinde Teknopark’taki firmaları gezerek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesi içerisinde bulunan Teknopark hizmet binasında gerçekleşen toplantıya girmeden önce Teknopark Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte, bilişim ve teknoloji firmalarına ait çalışma ofislerini ziyaret eden Vali Su, firmaların yaptığı çalışmaları inceledi. Aralarında Türkiye’nin tek antivirüs yazılımını üreten firma ile dijital ortamda pasaport ve kimlik bilgilerinin doğruluğunu tespit eden ve hafif ticari araçların otomatik kapı sistemlerinin yazılımını yapan önemli firmaların Teknopark ile işbirliği içerisinde yürüttükleri proje ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Su, firma yetkililerine bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

Ofis ziyaretleri sonrasında, fuaye alanında sergilenen bilişim, denizcilik ve sağlık alanlarındaki projeleri inceleyen Su, daha sonra Türkiye İhracatçılar Meclisi (TIM), Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB), Mersin Teknopark ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) Girişim Bankacılığı ortaklığı ile hayata geçirilen TİM-TEB Girişim Evi’ni de ziyaret ederek, yetkililerden yürüttükleri çalışma ve faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Vali Su, ziyaret ve incelemelerinin ardından toplantı salonuna geçerek, Teknopark Yönetim Kurulu Toplantısı’na başkanlık etti. Bir önceki toplantıda alınan kararların gözden geçirilmesiyle başlayan toplantı, yeni gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, 2016 yılı endeks raporunun değerlendirilmesiyle sona erdi.