Tarsus, Emitt Fuarında Tanıtıldı

Tarsus, Emitt Fuarında Tanıtıldı
Mersin’in Tarsus ilçesi, Türkiye’nin en büyük turizm fuarlarından olan 22. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) tanıtıldı.

Dünyanın 5 büyük turizm fuarı arasında yer alan 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) Tarsus, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan 3 nolu salonun standında yer aldı.

İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar alanında 26-29 Ocak 2017 tarihleri arasında açık kalacak olan 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında Tarsus standında gelen konuklara kenti tanıtıcı kitaplar ve broşürlerin yanında şalgam, cezerye ve helva ikram edildi.

Fuarda kentin tanıtılmasında önemli bir rol üstlenen Tarsus Belediyesi yöresel kıyafetler ve yöreye özgü yiyecek ve içecekleri stantta sergiledi.

Tarsus ve Mersin’in turizm potansiyelini öne çıkarmak, kültürel değerlerini, sosyal yapısını ve imal edilen ürünlerin tanıtımının yapıldığı fuarda Mersin ve Tarsus’a ayrılan stant ziyaretçi akınına uğruyor.

Amaçlarının Tarsus’u en iyi şekilde tanıtmak olduğunu ve bunu EMİTT Fuarında gösterdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde fuarda yer aldıklarını söyledi. Başkan Can, “Mersin Büyükşehir Belediyemiz tarafından EMİTT Fuarında açılan stantta yerimizi aldık. Tarsus bildiğiniz gibi Türkiye’nin değil, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi. Tarsus, Avrupa ve Türkiye’de başarı ödülü alan tek belediyedir. Uluslararası EMİTT Fuarı’nda Mersin’le birlikte yer alarak Tarsus’un değerlerini hem kültürel olarak hem de coğrafi güzellikleriyle ve damak zevki olarak tanıtmak amacıyla yerimizi aldık. Bu başarılı bir çalışma olmuştur. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a bize bu fırsatı verdiği için de teşekkür ediyoruz. Bu tür platformlarda Tarsus’umuzu tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.