Tarım İl Müdürü Çalışmalarına Devam Ediyor

Tarım İl Müdürü Çalışmalarına Devam Ediyor
İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Mehmet ÖZTİRYAKİ Çatak Köyü Çiftçilerimizin Arazilerini İncelemede Bulundu

 İl gıda, tarım ve hayvancılık müdürü mehmet Öztiryaki çatak köyünde 18.09.2012 tarihinde yapmış olduğu gece toplantısında verdiği sözleri tutmaya, köylerde çiftçilerimizin sorunlarını dinlemeye devam ediyor. İl özel idare destekli yürütülen “kiraz fidanı dağıtım” projesi kapsamında hibe fidan verileceği sözünü veren il müdürü Öztiryaki, 25.09.2012 tarihinde çatak köyünde arazisine kiraz fidanı isteyen köylülerin arazilerini gezerek değerlendirmede bulundu. Özellikle bayan çiftçilerin katılımda bulunduğu projeye Ayşe Sarıkaya, Fatma Sarıkaya ve Abdullah Avcı isimli çiftçilerin arazileri değerlendirildi.

Katılımın yoğun olduğu toplantıda köyün ve köylünün sorunlarını dinleyen İl Müdürümüz Öztiryaki yaptığı konuşmada; “Çiftçilerimizin dünyada hızla gelişen tarım ve tarımsal teknolojiler konusunda bilgilendirilmesi ve üreticilerimizin tarımdan elde ettikleri gelirin yükseltilmesi için Bakanlık ve İl Müdürlüğü olarak yoğun çaba göstermekteyiz. Çatak köyü için yürüttüğümüz “Kiraz Fidan Dağıtım” projesi ile köyde 500-600 da’lık sahada kurulacak olan kiraz bahçesinin ekonomik getirisi daha fazla olacak olup, şuan hali hazırda ekili olan buğdayın katma değeri düşüktür. Göçer çiftçisine ait kiraz ve elma bahçesinin bulunduğu, iklim ve çoğrafi açısından bu bahçelerin bir örnek teşkil ettiği ve bahçe sahipleriyle görüşerek bu bahçelerde çiftçilerin herhangi bir sorun yaşamadıklarını söyledi. Bu bölgeye örnek olması için iki bayan çiftçimize fidanları ücretsiz diktirileceğini belirten İl Müdürü Öztiryaki ayrıca İl Özel İdaresine proje hazırlanarak gerekçeleri ile birlikte bu bölgeye Geomembran Havuzu yapılmasını talepte bulunacağını söyledi.
Ayrıca toplantılara katılarak her alanda varlık gösterdiği gibi tarımda da gizli lokomotif görevi üstlenmiş kadın çiftçilerimizin sorunlarını dinlemiş, kadınlarımızın Kalkınmada önemli görevleri üstlendiğini ve onların aydınlanmasının Türk tarımının geleceği için önemli olduğunu, kendisinin ve Kurumunun kadınların yapacakları her türlü girişimde yanlarında olduklarını belirtti. Karamanda Kırsal kesimde yaşayan çiftçilerin kalkınmasında katkı sağlayacak herkese ve her türlü projeye şahsım ve kurumun adına açığım diyerek üreticilerin her türlü sorunlarında yanlarında olduklarını belirterek, üreticilerimizin gelir seviyelerinin arttırılarak refahlarının yükseltilmesi için tüm personelimiz özverili bir şekilde çalışmaktadır” dedi.