Tarihi Konak Kültürel Etkinliklere Ev Sahipliği Yapacak

Tarihi Konak Kültürel Etkinliklere Ev Sahipliği Yapacak
Restore edildikten sonra eski Karaman evlerini yaşatan bir müzeye dönüştürülen Tartan Konağı, Karaman Belediyesi’nin öncülüğünde kültürel etkinliklere kapılarını açıyor.

 Karaman’ın tarihi konaklarından biri olan Tartan Konağı, her hafta bir dizi kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Karaman Belediyesi’nce düzenlenecek etkinliklerin ilki; 14 Eylül 2012 Cuma günü, Kazakistan’ın tarihi ve kültürel mekânlarını anlatan resim sergisiyle başlıyor. 

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, yaptığı açıklamada tarihi konağı sosyal ve kültürel aktivitelere açtıklarını söyledi. Tartan konağının ziyaret dışında kültürel etkinliklerle de adının duyulması gerektiğini vurgulayan Başkan Uğurlu: “Tartan Konağı belediyemiz bünyesinde ziyaret edilen tarihi bir mekan. Buranın adını daha çok duyurmak ve vatandaşlarımıza farklı mekanlarda bir takım programlar sunmak için konağın kapılarını çeşitli etkinliklere açtık. İlk faaliyetimiz 14 Eylül Cuma günü, Kazakistan’ın tarihi ve kültürel mekânlarını anlatan resim sergisiyle başlıyor. Tüm Karamanlı hemşehrilerimizi hafta içi her gün 08.00 – 19.00 saatleri arasında gezilebilecek sergimize bekliyoruz” dedi.