Tanzanya Büyükelçisinden Başkan Toruya Ziyaret

Tanzanya Büyükelçisinden Başkan Toruya Ziyaret
Tanzanya Büyükelçisi Elizabeth Kiango Kiondu, Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru’yu makamında ziyaret etti.

MÜSİAD Konya Şubesi’nin daveti üzerine Konya’da bulunan Tanzanya Büyükelçisi Prof. Elizabeth Kiango Kiondu, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’yu ziyaret etti. Ziyarette MÜSİAD Konya Şubesi üyeleri de yer aldı.

2015 Aralık ayında Türkiye’ye tayinin çıktığını belirten Tanzanya Büyükelçisi Prof. Elizabeth Kiango Kiondu, “Büyükelçiliğin kurulması için belli bir süreç geçti. Temmuz 2017’de Türkiye’ye geldim. Ağustos ayında güven mektubunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundum. Yaklaşık 3.5 aydır bu görevime devam ediyorum. Konya’ya ilk kez geldim ve çok beğendim. Bundan sonra sık sık gelmeyi planlıyorum. Bu arada kadın bir belediye başkanı olmanızdan dolayı da memnuniyetimi ifade etmek isterim” diye konuştu.

“Afrika yükselen yıldız”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Toru ise, “Özellikle 2 yıldan beri Afrika büyükelçileriyle yoğun bir temas halindeyiz. Kardeşliğimizin pekişmesi açısından bu ziyaretler bizim için oldukça anlamlı. Afrika’nın yükselen bir yıldız olduğu bu dönemde özellikle siyaset kurumu çok daha aktif olmak zorunda. Özellikle son yıllarda ülkemizle Afrika ülkeleri arasındaki ikili ilişkiler çok iyi bir noktaya geldi. Bundan sonra daha da gelişeceğine inanıyorum. Yerel yönetimler ve STK’larla birlikte zihinsel altyapının oluşması anlamında destek vermeye hazırız. Fikir ve görüş alışverişi ile tecrübe paylaşımına açığız. Gerek Türkiye gerekse Afrika’daki kardeşlerimiz olsun hepimiz çok hızlı bir gelişme ve ilerleme sağlamak zorundayız. Konjonktür onu gerektiriyor. Çünkü siyasi, askeri, ekonomik dengeler batıdan doğuya doğru dönmeye başladı” ifadelerini kullandı.

Başkan Toru, günün anısına Büyükelçi Kiondu’ya çeşitli hediyeler takdim etti.