TSK Operasyonu: 35 IŞİD Militanı Öldürüldü

TSK Operasyonu: 35 IŞİD Militanı Öldürüldü
Suriye'deki IŞİD'e ait 2 karargah ve toplanma merkezi savaş uçakları tarafından bombalandı. Operasyonun nedeni ise IŞİD'in sınıra yakın köylerdeki evlere ciddi yığınak yapması.

Suriye sınırındaki hudut karakoluna dün IŞİD militanlarının ateş açıp astsubay Yalçın Nane'yi şehit etmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri misliyle karşılık verdi. Savaş uçaklarının Bab Bölgesi'nde IŞİD'a yönelik bombardımanında iki karargah ile bir toplanma merkezi vuruldu, en az 35 IŞİD militanı öldü. Mehmetçik, Karkamış'ın karşısındaki Cerablus'taki IŞİD hedeflerini de vurdu.

 

STİHBARAT RAPORLARI İLE TALİMAT
 
Son MGK toplantısında değerlendirilen istihbarat raporları doğrultusunda hükümet, TSK'ya sınır illerinde tedbirleri arttırma talimatı vermişti.
 
Tedbirler konusunda komutanlıklara genel bir direktif de iletilmişti. Bunun üzerine TSK, önemli birliklerini Türkiye-Suriye sınırındaki kritik noktalara kaydırmıştı. İstihbarat raporlarında IŞİD'in en çok yasa dışı geçiş yaptığı belirtilen bölgelerde yığınak yapılmıştı.
 
IŞİD YIĞINAK YAPMAYA BAŞLAYINCA JETLER HAVALANDI
 
Hava operasyonu sonrası askeri kaynaklardan gelen ilk bilgilere göre, hava operasyonun başlatılmasının nedeni IŞİD'in Türkiye sınırına yakın köylerde yer alan evlere ciddi miktarlarda ağır silah yığınağı yapmaya başlaması ve bunun da Türkiye için büyük bir risk olarak görülmesinden kaynaklandığı belirtildi.
 
35 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜ
 
Kilis'in merkeze bağlı Seve Köyü karşısında bulunan Bab Bölgesi'ndeki bombardımanda IŞİD'in iki karargahı ile bir toplanma merkezi vuruldu. Sabaha karşı toplanma merkezine gelen IŞİD militanlarından 35'inin bombardımanda öldüğü bilgisi alındı.
 
CERABLUS'TAKİ HEDEFLER DE VURULDU
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dün gece IŞİD'e karşı operasyonunda, Gaziantep'in Karkamış İlçesi karşısında bulunan IŞİD kontrolündeki Cerablus'taki hedefler de saat 23.30'dan itibaren tank ve obüslerle ateş altına alındı.
 
Cerablus'a yönelik bu operasyonda da bir çok IŞİD hedefi vuruldu.