TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Karaman'da açılış ve ödül törenine katıldı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Karaman'da açılış ve ödül törenine katıldı
Karaman Ticaret Borsası Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk AŞ'nin açılışına katılmak üzere Karaman’a gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, büyük ilgi gördü.

Törenin açılışında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Karaman'a hayırlı işler için geldiklerini belirterek; "Önce Karaman Ticaret Borsamızın Lisanslı Deposunu açacağız. Ardından, Karaman'a değer katan, tescil rekortmenlerimize, fazlasıyla hak ettiklerini ödüllerini tevdi edeceğiz. Sonrada, Odamız bünyesinde faaliyete geçecek, İhracat Destek Ofisi ile Tahkim ve Arabuluculuk Merkezinin açılışlarını gerçekleştireceğiz. Tüm bu güzel işleri hayata geçiren Ticaret Borsamızı ve Ticaret ve Sanayi Odamızı yürekten kutluyorum." dedi.

Bu toprakların, gıda üretiminin doğduğu yer olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, Çatalhöyük'de 10 bin yıl önce insanoğlu, ilk kez tarım yapmaya burada başlamıştır. Bugün de en kaliteli durum buğdayı Karaman'dan çıkmaktadır.

Karamanlı girişimcilerimiz sayesinde ülkemiz bisküvi sektörü de buradan doğmuş ve 160 ülkeye bisküvi satar hale gelmiştir. Ayrıca sertifikalı elma ağacında ve bulgurda da lidersiniz. İşte gıdanın yıldız şehri Karaman'a yakışır şekilde, Ticaret Borsamız da ülkemizin örnek borsalarından biri hakine gelmiştir. Tarım sektörümüze yeni bir ivme katan Türkiye Ürün İhtisas Borsası TÜRİBin de kurucu ortağı olarak, vizyonunu göstermiştir ifadelerini kullandı. Karaman Ticaret Borsasının akredite borsa olduğunu anımsatan Hisarcıklıoğlu, Borsanın üyelerine 5 yıldızlı hizmet sunduğunu söyledi. Karaman TB Başkanı Ekrem Çavaş ile Ankara'da da birlikte çalıştıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, Kendisi, TOBB'un sosyal politikalar kurulunda görev üstlendi. Sizleri de Ankara'da en iyi şekilde temsil etmektedir. Ben Ekrem kardeşimle birlikte çalışmaktan çok memnunum. Karaman'a en iyi şekilde hizmet vermek için çalışan Ekrem kardeşimden Allah razı olsun diyorum dedi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yerli ve milli, bütün hakları Türk olan TOGG otomobil fabrikasının 29 Ekim'de açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.