TOBB’DAN Divle Peynirine Destek

TOBB’DAN Divle Peynirine Destek
Hisacıklıoğlu Coğrafi İşaretde Mesafe Kat Eden KTSO’yu Kutladı

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Karaman Divle Tulum peynirinin coğrafi işaret alınması konusunda Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay’ı bu önemli çalışmasından dolayı kutladı.
TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun konu ile ilgili olarak KTSO Başkanı Mustafa Toktay’a gönderdiği mesaj şu şekilde:
“1 Haziran 2017 tarih ve 6 nolu sayılı Türk Patent ve Marka Kurumu’nun resmi coğrafi işaret ve geleneksel ürün adı bülteninde yayınlanan ‘Karaman Divle Obruğu Tulum peyniri’ başvurunuz için sizi şimdiden kutluyor, Türkiye ve gelecek nesiller için büyük önem taşıdığına inandığımız Coğrafi işaretler konusunda yaptığınız başarılı çalışmalara bir yenisini daha eklemiş olmanızdan memnuniyet duyuyoruz.
Ülkemizde her geçen gün önemi ve farkındalığı artan coğrafi işaretli ürünlerin, katma değerinin artırılması ve gelecek nesillere aktarılması, ekonomik kalkınmada önemli bir unsur haline gelmiştir. Tescilli coğrafi işaretli ürünlerin büyük bir bölümü oda/borsalarımıza aittir. Bu nedenle hepimize coğrafi işaret ile ilgili önemli görevler düşmektedir.
Oda ve borsalarımızın Coğrafi işaretlerin yönetişimi, denetim süreçleri, pazarlanması , dünya ve Türkiye’deki yeri konularında bilgi sahibi olmaları ve tescil sonrasında yapılacak çalışmalar büyük önem arz etmektedir.
Bu gerçeklerden yola çıkarak, Karaman’ın coğrafi işaretli ürünler konusundaki potansiyelini ortaya çıkarmak için bundan sonra yapacağınız çalışmalarda başarılarınızın devamını dilerim. Saygılarımla.” ifadelerine yer verdi.