Suriye füzelerini Türkiyeʹye çevirdi

Suriye füzelerini Türkiyeʹye çevirdi
Suriye, ABD ve İsrailin korkulu rüyası olan Rus yapımı SCUD füzelerini Türkiye sınırına konuşlandırdı.
Suriye lideri Esad, yakın zamana kadar ABD ve İsrail’in korkulu rüyası olan Rus yapımı SCUD füzelerini Türkiye sınırında Kamışlı ve Ayn Diwar’a konuşlandırdı. Suriye ordusunun en çok güvendiği silahlar arasında bulunan Scud ve Sam füzeleri 1500 km menzile sahip!..
 
Türkiye’nin demokrasi taleplerine karşı Suriye, askeri güç gösterisiyle cevap verdi. Türkiye Gazetesiʹnin haberine göre, nükleer başlık takılabilen SCUD füzelerini Türkiye’ye çeviren Esad yönetimi, en çok elindeki bu Rus silahlarına güveniyor.
 
FÜZELER SINIRDA
Yakın zamana kadar ABD ve İsrail’in korkulu rüyası olan SCUD füzeleri Irak-Türkiye sınırına Kamışlı ve Ayn Diwar’da konuşlandırılmış durumda. Suriye ordusu füzelerin dışında, Rusya’dan sonra bölgenin en fazla zırhlı aracına sahip kara birliğiyle tanınıyor. 310 bin kişilik ordunun ağırlığını 220 bin kişiyle kara birlikleri oluşturuyor. Suriye ordusunda 1.700 adet T72 -M1 tankı ile 1.100 adet T62-MK ve 2.500 adet T55 tankı bulunuyor. Rusya, Kuzey Kore ve İran yapımı 1600 adet değişik çap ve markalarda top, Suriye Kara Kuvvetleri’ne hizmet veriyor. Suriye ordusunun piyadeleri ise, eski SSCB döneminin marka silahı Kaleşinkoflar’ı kullanıyor.
 
NÜKLEER BAŞLIKLI
1500 kilometre menzilleri var Şam yönetiminin elinde, yıllardır İsrail ve Lübnan’daki muhaliflere karşı koz olarak kullandığı füzelerin 1500 kilometre menzili füzeler bulunuyor. SSCB döneminden kalma SCUD B/C serisi füzelerin nükleer başlık kapasitesi İsrail’in korkulu rüyası olarak biliniyor. Rus yapımı uçakları güçlükle havalanıyor Suriye Hava Kuvvetleri’nin omurgasını yine SSCB döneminde satın alınan MIG23 savaş uçakları oluşturuyor. 106 adet MIG23 savaş uçağının yanı sıra 80 adet MIG29, 90 adet SU22 ve 20 adet SU24 savaş uçağı envanterde yer alıyor. Ancak bu uçakların büyük bölümünün Lübnan savaşı sırasında ağır yara aldığı ya da düştüğü biliniyor. Suriye Hava Kuvvetleri’nin elinde 148 adet MI8 ve MI25 helikopterleri ile 1948 adet ZSU23, S60, SA2 serisi Hava Savunma bataryası bulunuyor. Toplam 4 bin kişinin görev yaptığı Suriye Deniz Kuvvetleri’nde 2 adet fırkateyin, 8 adet hücumbot ile 12 adet helikopter görev yapıyor.