Süleyman Soylu görevden mi alınıyor?

Süleyman Soylu görevden mi alınıyor?
Ahmet Takan, Korkusuz'daki bugünkü köşe yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görevden alınabileceğini iddia etti.
Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, bugünkü yazısında Sedat Peker'in yayınladığı videoları ele aldı.
 
YENİ İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA MI?
Peker'in, sık sık hedef aldığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görevden alınabileceğini iddia eden Ahmet Takan, "Tayyip Erdoğan, beklediği fırsatı yakaladı. Devlet Bahçeli de direnemedi. Süleyman Soylu’nun yerine Efkan Ala ya da ona çok yakın bir isim getirilir. " ifadelerini kullandı.
 
İşte, Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan'ın dikkat çeken o yazısı:
 
"Ankara yine toz duman!..
 
Yok… Yok… Mevsim rüzgarlarından dolayı değil… Sedat Peker fırtınası, şapkaları, çatıları uçuruyor!.. Nereye kafanızı uzatıp acaba ne oluyor diye baksanız; Sedat Peker videolarını izleyip izlemediğin, eğer izlediysen yorumunun ne olduğu soruluyor. İzlemeyenler ayıplanıyor, toplum dışına itiliyor!.. Dost sohbetlerinde bile Fenerbahçe’nin bu sene de içine düştüğü acıklı hali ve Beşiktaş’ın hak ettiği şampiyonluğu doya doya konuşamadık…
 
Merak ettiğiniz hususları ayıklaya ayıklaya yazmaya çalışacağım. Neden? İki sebebi var; kafanızı fazla bulundurmak niyetinde değilim, bir de ortalık o kadar toz duman ki, -takdir ederseniz- mayına basmak istemem…
 
Sedat Peker ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun karşılıklı söz savaşları ile gelinen noktada, başkent kulislerinde en çok konuşulan ve üzerinde kafa patlatılan konu; Süleyman Soylu görevden alınacak mı, alınmayacak mı?.. İlgili ve yetkililer kendi durdukları tarafa göre tahminlerde bulunuyorlar. İnanın bana, kimi dinlerseniz dinleyin “haklısın” demekten başka çareniz kalmaz. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Meclis grup toplantısında yapacağı konuşmaya, vereceği mesajlara dikkat kesiliniyor.
 
★★★
 
Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli’nin, Çankaya Köşkü’nde, önceki gün akşam saatlerinde gerçekleştirdiği 1 saatlik görüşme puslu olan havayı iyice bir ağırlaştırdı. Süleyman Soylu, görevden alınacak, alınmayacak diye bakılan papatya falları epey renklendi!.. Anayasa değişikliği teklifleri üzerinde söylenenlere ise konu fazla dağılmasın diye girmeyeceğim. Şu sıralarda, buralarda, o işi fazla ciddiye alan yok!..
 
“Süleyman Soylu kesin gidici” cephesinde konuşulanlar şöyle;
 
-Tayyip Erdoğan, beklediği fırsatı yakaladı. Devlet Bahçeli de direnemedi. Süleyman Soylu’nun yerine Efkan Ala ya da ona çok yakın bir isim getirilir. Gelen yeni İçişleri Bakanı’nın ilk yapacağı iş Süleyman Soylu’nun tamamen kendine bağladığı bekçi teşkilatını re -organize etmek olur.
 
“Süleyman Soylu, koltuğunu sağlamlaştırdı” cephesinin bakış açısı şu şekilde;
 
-Tayyip Erdoğan, Sarı Öküz hikayesini çok iyi bilir. Süleyman Soylu’yu feda etmez. Soylu’yu koltuğundan alırsa, bu kamuoyunda “Sedat Peker kafa kopardı” diye algılanır. Soylu, iç dengelerin en kritik noktasında duran bir isim. Soylu’yu oradan çekerseniz, Berat Albayrak’ı, Hulusi Akar’ı tutamazsınız. Tayyip Erdoğan bunları çok iyi bilir."