Süleyman Atikden Özürlülere müjde

Süleyman Atikden Özürlülere müjde
Süleyman Atik, özürlülere iş imkânı müjdesi verdi.

AKP Karaman İl Başkanı Süleyman, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü. Bu itibarla bütün özürlü kardeşlerimizin, ablalarımızın, ağabeylerimizin Özürlüler Gününü AK PARTİ olarak en kalbi duygularımızla tebrik ediyoruz. Dedi.

Süleyman Atik konuşmasının devamında şunları söyledi; “Şunu da hemen belirtelim ki AK PARTİ olarak özürlülerimiz bizim sürekli gündemimizde ve aklımızda ve biz ‘onlar için daha neler yapabiliriz? in peşindeyiz.  Kurulduğumuz günden bu yana sloganlara, söylemlere, hamasete pirim vermedik, vermeyeceğiz. Nerede bir yara varsa, onu sarmaya koyulduk, başka yaraların da oluşmaması için ne gerekiyorsa onu yaptık, yapıyoruz. 

Nüfusumuzun yüzde 12,29’luk bir kesimi oluşturan özürlü vatandaşlarımız da AK PARTİ öncesinde, sorunlarıyla baş başa bırakılmış, günlük hayatın çarkları arasında ezilmeye terkedilmiş, hatta unutulmuş bir kesimimizdi. Ağustos 2001 yılında kurulan AK PARTİ, Genel Merkez’inde de ta o zaman özürlülerle ilgili çalışmalar yapması ve politikalar üretmesi için Sosyal İşler Başkanlığına bağlı olarak Özürlüler Koordinasyon Merkezi’ni kurmuştu. Türk Siyasi Tarihi’nde ilk kez bir siyasi parti bünyesinde Özürlüler Koordinasyon Merkezi teşekkül etmişti.” Dedi.

Özürlüler Kanununu Biz Çıkardık

 Cumhuriyet tarihimizde ilk defa bizim hükümetimiz döneminde 5378 Sayılı Özürlüler Kanunu çıkarılmıştır. Özürlülerin; eğitiminden ulaşımına, sosyal hayatta karşılaştıkları alt yapı sıkıntılarından,  devlet bürokrasisinde karşılaştıkları problemlere kadar her alanda devrim niteliğinde çözümler ve yenilikler getirdik.

Buradan şunu söyleyebiliriz ki özel eğitim desteğinden yararlanan özürlü kardeşlerimizin sayısı AK PARTİ İktidarı döneminde on bir kat artmıştır.

Özürlü Öğrencilerimize Özel Hizmet

Ücretsiz taşıma projesi kapsamında binlerce özürlü öğrencimiz eğitim kurumlarına ücretsiz taşınmaktadırlar. Üniversitelerde okuyan özürlü öğrencilerimize bursa ve yurt imkânları noktasında öncelikler tanınmaktadır. 2003 yılından itibaren inşa edilen tüm yurtlarda özürlü odaları bulunmaktadır. Daha öncesinde inşa edilmiş yurtlar da özürlü öğrenciler için yeniden elden geçirilmiş, asansör, oda rampa noktasında eksikler giderilmiştir.

Özürlülere ve Bakanlarına Maaş Veriyoruz

 Yine sosyal devlet olmanın gereği olarak 2006 yılından bu yana hayatını başkasının yardımı olmadan sürdüremeyecek durumdaki özürlülerimize evde bakım hizmetleri verilmektedir. Bu kapsamda, bugün itibariyle yaklaşık 199 bin özürlü vatandaşımıza her ay bir asgari ücret tutarında bakım desteği veriliyor. Bugün itibariyle 407 bin özürlümüze özür oranına göre 181 ile 272 lira arasında değişen miktarlarda aylık ödenmektedir.

Özürlülerimiz İçin 2010 bütçesinde 4 Katrilyon

2010 bütçesine de AK PARTi Hükümeti, bakım desteği, özürlü aylığı ve özel eğitim desteği ilgili eski rakamla. 4 katrilyon 6 yüz 11 trilyon ayırmış bulunmaktadır.

Dönemimizde özürlülerimizle ilgili bazı önemli düzenlemeler den bahsetmek gerekirse:

·        Yersiz ödenen ve geri alınması gereken Özürlü ve Yaşlı Aylıkları ile cezaları affedildi,

·         Özürlü istihdamını artırmak maksadıyla işveren tarafından ödenmesi gereken pirimlerin hazine tarafından ödenmesi kararlaştırıldı,

·         Özürlü ve Yaşlı Aylıklarında Evde Ödeme Dönemi başlatıldı

·         Bakıma Muhtaç Özürlü Çocuğu Bulunan Kadınlara Erken Emeklilik Hakkı getirildi

·         Sigortalı olmadan önce malül olanların emeklilik için bekleme süresi kısaltıldı

·         Malül sayılma oranı  yüzde 66,6’dan yüzde 60’a çekildi

·         Özürlü Çalıştırmamanın Cezası artırıldı. Özürlü çalıştırma zorunluluğuna uymayanlardan toplanan cezaların yine  Özürlülerin İstihdamında kullanılmazı kararlaştırıldı

·         Fikir ve Sanat Eserlerinden Özürlülerin faydalanması kolaylaştırıldı

·         Özürlüler MTV ve ÖTV’siz araç alabiliyorlar

·         Görme Engelli Öğrencilere  Braille Baskılı Kitap dağıtılıyor

·         Karayolu Taşımacılığı’nda Özürlülere İndirim sağlandı

·         Bağ-Kur’lu Özürlülere de erken emeklilik hakkı getirildi

Özürlü Vatandaşlarımıza İş Müjdesi

Son olarak özürlülerimize buradan bir müjde vermek istiyoruz, Kamu kurum ve kuruluşlarında yüzde 3 oranında özürlü çalıştırma zorunluluğu çerçevesinde açıkta bulunan 38 bin 192 özürlü kontenjanına 2010 yılından itibaren alım gerçekleştirilecektir.

Evet, tüm bu icraatlar, Millet İktidarının yani AK Parti’nin gayretli çalışmalarının eli ürünüdür.   

İşte biz AK Parti olarak özürlü vatandaşlarımızın Dünya Özürlüler Günü’nü yaptıklarımıza ve yapacaklarımıza bakarak kutluyoruz. Tüm özürlü vatandaşlarımızın Günlerini kutlar, hayatın onlara hep sevinç, mutluluk ve kolaylıklar getirmesini dilerim.