Süleyman Atikden Bayram mesajı

Süleyman Atikden Bayram mesajı
AKP Karaman İl Başkanı Süleyman Atik Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Süleyman Atik Yayınladığı mesajda, Bayramların milli ve dini duyguların yoğunlaştığı

Özellikle yardımlaşmanın ve dayanışmanın simgelediğini söyleyerek Bayramları vesile kılarak toplumsal birliğimizi daha güçlendirmemiz gerektiğini belirtti.

AKP İl Başkanı Süleyman Atik kutlama mesajında Demokratik açılıma da vurgu yaparak, Bayramlarda hoşgörülü olmanın toplumsal bir oluşum olduğunu Şehit ailelerimize, gazilerimize ve ailelerine karşı vefa duyguları içinde hareket edilmesi ibadet değerindeki dini görevlerimizdendir. Dedi.

Süleyman Atik Mesajının tamamında şunları söyledi; “Bayramlar, milli ve dini duyguların yoğunlaştığı, inanç ve geleneklerin heyecanla yaşandığı, toplumda milli birlik şuurunun daha da kuvvetlendiği, mutluluk, dayanışma ve paylaşma günleridir. Bütün bu değerleri özünde barındıran dinimizin anlamlı günlerinden biri olan Kurban Bayramı, özellikle ʹyardımlaşma, dayanışma ve paylaşmayıʹ simgelemektedir. Bu vesileyle toplumsal birliğimizi daha da güçlü tutmalı, her türlü dayanışmayı ve bütünlüğü güçlü bir şekilde sağlamalıyız.

Bayram vesilesiyle hoşgörü ortamının iyileşmesi, sevgi-saygı anlayışının yücelmesi, dostluk-kardeşlik bağlarının güçlenmesi çok önemli toplumsal oluşumlardır. Dargınlıkların sona erdirilmesi, özlemlerin giderilmesi, büyüklerimize, şehit ailelerimize, gazilerimize ve ailelerine karşı vefa duyguları içinde hareket edilmesi ibadet değerindeki dini görevlerimizdendir.

Bu anlamlı ve özel günlerde, yakın akraba ve komşularımızın yanı sıra fakirliğin ağırlığını yüreklerinde taşıyan, kimsesizlerimizi de ziyaret ederek Kurban Bayramı’nı ruhuna uygun yaşamaya özen göstermeliyiz.

Kurban Bayramı’nın tüm insanlığa, İslam âlemine ve ülkemize sağlık, huzur ,barış ve mutluluk getirmesini diliyor, tüm Karamanlı hemşerilerimin bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.”