Sudurağılılar Arabaşı Programında Buluştu

Sudurağılılar Arabaşı Programında Buluştu
Karaman’a bağlı Sudurağı Kasabası’ndan vatandaşlar, Hollanda Sudurağı Derneği (HSD) olarak her yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen ‘Arabaşı Akşamı’ programında bir araya gelerek hasret giderdiler.
Hollanda’nın çeşitli kentlerinden Arabaşı programına gelerek Schiedam Merkez Camii Salonu’nda buluşan 250 Sudurağılı vatandaşımız birlik ve beraberlik sergilediler.
 
Programda ayrıca Hollanda Karamanlılar Federasyonu (Hokaf) Başkanı Adem Güneş, HSD eski başkanı Hasan Güzel, köy dernek temsilcileri ile İş insanları Neşet Ayhan ve Zekeriya Arslan da hazır bulundu.
 
Hollanda Sudurağı Derneği Başkanı Nebi Sancar'ın Türkiye'de olması sebebiyle derneğin muhasibi Nazmi Akkoyun, "Hollanda Sudurağı Derneğimizin organize etmiş olduğu arabaşı gecesine, hoş geldiniz, şeref verdiniz. Kurulduğu 2009 yılından beri tek amacı Avrupa'daki Sudurağılı hemşerilerimizi gurbette bir araya getirmek olan HSD, kurulduğu günden bu güne kadar hiç kimseyi ayırt etmeksizin kalbi Sudurağı için atan hemşerilerimize sayısını bile hatırlamadığımız birçok programlara imza atmıştır. Sizleri bu programda olduğu gibi diğer programlarda da aramızda görmek bizlere mutlu edecektir.” şeklinde konuştu.
 
Gecede, ailece bir araya gelen Sudurağılılar afiyetle arabaşı çorbasını içtiler sonrasında hasret giderdiler ve en kısa zamanda tekrar bu gibi programlarda buluşmak temennisiyle ayrıldılar.