Sudurağı Beldesine okuma salonu açıldı

Sudurağı Beldesine okuma salonu açıldı
Karamana bağlı Sudurağı Beldesine Sudurağı Eğitim Kültür ve Kalkındırma Derneği (SU-DER) tarafından okuma salonu açıldı.
Okuma salonunun açılışına Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Latif Memiş, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, İl Müftüsü İlhami Kemaloğlu, Sudurağı Belediye Başkanı Derviş Mehmet Ceylan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Selmani Karaçam ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programını açılış konuşmasını SU-DER Başkanı Nebi Sancar yaptı. Sancar konuşmasında, okuma salonu ile amaçlarını çocuklara okul dışında rahat ders çalışabilecekleri ortamlar sağlamak, onların boş vakitlerini değerlendirmelerine yardımcı olmak şeklinde açıklayarak 2 bin nüfuslu beldede güzel program ve çalışmalara imza atacaklarını dile getirdi. Her şeyi devletten beklemeden, çağın gelişen şartlarına uygun eğitim kurumlarının tesis edilmesinin önemine dikkatleri çeken Sancar, hem genç nesle sahip çıkmanın hem de halkı bilinçlendirmenin, birlik ve beraberliğini pekiştirmenin gayreti içinde olacaklarını belirtti.
 Vali Kahraman: Her şeyin başı okumak
Karaman Valisi Süleyman Kahraman da konuşmasında eğitimin önemine değinerek, Sudurağı Beldesi’nde açılan Huzur Okuma Salonu’nun bölgede önemli bir eksikliği gidereceğini dile getirdi. Kahraman, okuma salonunun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek “Her şeyin başı okumaktır.Okumadan hiçbir şey olmuyor. Ben Sudurağı’nda böyle bir hizmete önderlik ettiğiniz,yardımcı olduğunuz için size teşekkür ediyorum.Malumunuz gelişmiş ülkelerde kitap okuma oranı çok iyi seviyelerde.Türkiye’de bu seviye  oldukça düşük.Demek ki biz de o seviyelerde okuma oranına geldiğimizde çok iddialı bir şekilde kalkınmamızı,gelişmemizi sürdüreceğiz ve bu gelişmiş kalkınmış ülkelerin seviyesini zorlayacağız ve belki onları gececeğiz.Okuma salonunu düşünerek böyle bir hizmeti kazandırmaya vesile oldunuz..Burada okuma salonu açmakla gerçekten bir güzelliğe önderlik ediyorsunuz.” dedi.
Vali Süleyman Kahraman ve beraberindeki heyet daha sonra okuma salonunun açılışını gerçekleştirdiler. İlgililerden bilgi alan Kahraman, açılış sonrası Sudurağı Belediye Başkanı Derviş Mehmet Ceylan’ı makamında ziyaret etti.