Süde Ponart Resim Yarışmaları Sergisi Açıldı

Süde Ponart Resim Yarışmaları Sergisi Açıldı
Art Boya Limited Şirketi’nin her yıl Türkiye genelinde düzenlediği ‘PonART Resim Yarışmaları’nda 2012-2017 yılları arasında ödül alan eserlerinden oluşan ‘PonART Resim Yarışmaları Sergisi’ Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliğinde açıldı.

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen yarışmada birincilik ödülüne layık görülen Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu Huriye Koşar’ın eserinin de yer aldığı sergi büyük beğeni topladı. Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi sanat galerisinde açılan sergiye Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Okka, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ahmet Dalkıran ve Doç. Dr. Mehmet Lütfi Hidayetoğlu, PonART Satış Müdürü Sedat Uzel, öğretim üyeleri, öğrenciler ile sanatseverler katıldı.

Daha önce Muğla ve Bursa’da açılan serginin Konya’da ve Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde açılıyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Okka, “Güzel Sanatlar Fakültesi olarak son bir yılda oldukça önemli başarılara imza atmaktayız. Neredeyse her 10 günde bir sergi faaliyetiyle sanatseverlerle buluşuyoruz. Öğretim üyelerimize bu gayret ve başarılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Tabi ki bu başarı fedakarlık, gayret ve özveriyle oluyor. Aynı şekilde öğrencilerimizin de bu konudaki çabaları yadsınamaz. Geleceğin sanatçıları olacak öğrencilerimizin farklı bakış açısı kazanabilmeleri için bu tür sergilerden ve faaliyetlerden faydalanacağına, ileride daha başarılı çalışmalara imza atacaklarına yürekten inanıyorum. Bu vesileyle serginin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 2012-2017 yılları arasında ödül alan 56 eserin yer aldığı sergi ziyarete açıldı. Büyük beğeni alan sergi, 10 Ocak 2018 tarihine kadar Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye alanında sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.