Sosyal Bilimler Lisesinden Afrin Şehitleri İçin Anma Programı

Sosyal Bilimler Lisesinden Afrin Şehitleri İçin Anma Programı
Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesinden Afrin Şehitleri İçin Anma Programı Düzenlendi

Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi okul yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ve okul aile birliği anlamlı bir etkinliğe imza atarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatında şehit olan askerlerimiz için anma programı düzenlendi.

Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi, dün Afrin şehitlerini dualarla andı. Okul bahçesinde düzenlenen anma programına, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın selamlama konuşmasını Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Ahmet Aydoğdu yaptı. Ahmet Aydoğdu,  “Başımızda zulüm varken, birileri ülkemizin yanı başında teröristleri beslerken, vatanımızın bütünlüğünü tehdit ederken bize ne deyip de geçemeyiz. Biz Akif’in ifadesiyle bir yara gördüğümüzde ciğeri kanayan bir milletiz. Biz neyle karşılaşırsak karşılaşalım haklının yanında olmayı, mazlumun yanında olmayı tercih eden bir milletiz” dedi

Dün Bosna’da zulme karşı çıktığımız gibi Karabağ’da zulme karşı çıktığımız gibi bugün Afrin’deyiz diyerek konuşmasına devam eden Aydoğdu, “Bu vesileyle, Yüce Allah’tan kahramanlarımıza güç, kuvvet diliyorum. Milletimizin selameti, memleketimizin bekası için, biz huzur içinde olalım diye kendi canlarını ve kanlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Son olarak, Vatan Mehmetçik’e, Mehmetçik bize emanettir” ifadelerini kullandı.

Ahmet Aydoğdu’nun selamlama konuşmasının ardından Zeytin Dalı Harekatı için Fetih Suresi okunduktan sonra Afrin şehitlerimiz için eller semaya yönelerek dualar edildi.

Programın sonunda gelirlerini Mehmetçik Vakfına bağışlamak üzere aşure ikramı yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu öğrencilere aşure ikram ederken öğrenciler de harçlıklarından biriktirmiş olduğu paralarını toplayıp Zeytin Dalı Harekatı destek için Mehmetçik Vakfına bağış yaptı.