Son seçim anketi iktidarı endişeye düşürdü

Son seçim anketi iktidarı endişeye düşürdü
Son seçim anketi sonuçları bu kez canlı yayında kamuoyuna ilan edildi. Son anket sonucu, AK Parti'de endişeyi artıracak. Çarpıcı anketin sonuçları AK Parti'deki tarihi düşüşü gözler önüne serdi.
MAK Danışmanlık şirketi yaptığı bir anket çalışmasının sonuçlarını daha kamuoyu ile paylaştı. MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat konuk olduğu Sözüm Var canlı yayın programında son anket sonuçları üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Şirket, yaptığı son ankette vatandaşa kendilerini hangi ittifaka daha yakın hissettiklerini sordu. Son anket sonuçları çarpıcı sonuçları ortaya koydu…
 
Türkiye’de erken seçim tartışmaları gölgesinde siyasi ve ekonomik olarak birçok gelişme yaşanıyor. Muhalefet gündem belirleme noktasında iyi bir ivme kazanırken sahada yapılan son anket çalışması sonuçları da bu durumu ortaya koyuyor. Cumhur İttifakı her geçen gün derinleşen meseleler hakkında çözüm üretemez iken muhalefet öneriler gölgesinde erken seçim çağrılarını sürdürüyor.
 
Ekonomide yükselen dolar kuru karşısında Türk Lirası’nın değer kaybı yaşaması vatandaşa zor günler yaşatıyor. Akaryakıt fiyatlarına, gıda ürünlerine gelen zamlar vatandaşın alım gücünün düşmesine neden olurken ekonominin aynı anda hem işsizlik, hem de enflasyon içinde bulunması durumuna sebep oluyor.
 
SON ANKETTE ÇARPICI SONUÇLARI ÇIKTI
Araştırma şirketleri yaptığı çalışmaları kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Halk TV’de “Sözüm Var” programına konuk olan MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, bu süreçte yapılan araştırmada ulaşılan çarpıcı son anket sonuçlarını canlı yayında kamuoyuyla paylaştı.
 
SON ANKET: MİLLET İTTİFAKI GERİDE KALDI
MAK Danışmanlık şirketinin araştırmasına göre CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı oy oranı yüzde 48. AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ise yüzde 38 oy alarak Millet İttifakı’nın 10 puan gerisinde kaldı.
 
SON ANKET SONUCU: AK PARTİ'DE TARİHİ DÜŞÜŞ
MAK'ın araştırmasında katılımcılara “Yarın seçim olsa oyunuzu hangi siyasi partiye vereceksiniz?” sorusu yönetildi. Sonuca göre, kararsızların matematiksel dağıtımı sonrası AK Parti'nin oyu yüzde 31.4, ortağı MHP'nin oyu yüzde 8'de kaldı. Millet İttifakı'nın ortakları CHP'nin oyu yüzde 24.5, İYİ Parti'nin oyu yüzde 14.9 olarak çıktı.