Siyaset kulisleri hareketli: 1 değil 2 yeni parti geliyor

Siyaset kulisleri hareketli: 1 değil 2 yeni parti geliyor
Siyaset arenasına bir yeni parti geleceği iddiaları dururken, yeni iddia ortaya atıldı: Bir değil, iki parti kurulacak.

Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve küskün AK Partililerin yeni parti kuracağı iddiası, uzun zamandır siyaset kulislerinde konuşuluyor. Hatta öyle ki; kurulan siteler, yapılan konuşmalar bu iddiaları iyiden iyiye kuvvetlendirdi.

YENİ BİR İDDİA: İKİ PARTİ KURULACAK
MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, kulisleri hareketlendirecek bir iddia ortaya attı. Kulat, bir değil iki yeni parti kurulacağını ifade etti.

Mehmet Ali Kulat Twitter sayfasından bu iddiaları şu şekilde dillendirdi: "Bilinenin aksine tek parti değil 2 farklı parti. Birinin lideri Ali Babacan ve Abdullah Gül destekli... Ana gövde de pek çok eski ve mevcut AK Partili siyasetçi var. Programından teşkilatına, genel merkezinden amblemine her şeyi hazır. Diğeri Ahmet Davutoğlu oluşumu.

DAVUTOĞLU MİLLİYETÇİ, BABACAN LİBERAL OLACAK
Her iki yeni parti oluşumu da ayrı yürüyor ama zaman zaman koordinasyon ya da istişare ediyorlar. Çıkış söylemleri ekonomi, dış politika ve kutuplaşma karşıtlığı üzerine kurgulanırken Ahmet Davutoğlu'nun oluşumunda milliyetçi söylem, Ali Babacan oluşumunda liberal söylem olacak.

2 PARTİYLE DE TEMASLARI VAR
Bilinenin aksine bu iki yeni parti sadece AK Parti'den doğmuyor. Şu an aktif olarak başka partilerde siyaset yapan, önemli konumlarda oturan siyasetçilerle de konuşuyorlar. Bu iki yeni partinin, olası engellemeleri (!) engellemek için mevcut 2 partiyle de garip bir temasları var. Her iki yeni parti de güçlendirilmiş parlamenter sistem vaadiyle geliyor. Son olarak her iki siyasi oluşum da anketlere güveniyor mu? Bilmiyorum ama kesinlikle anketleri çok merak ediyorlar."