Silifkede Girişimcilik Eğitimi Alanlara Sertifika

Silifkede Girişimcilik Eğitimi Alanlara Sertifika
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile KOSGEB arasında imzalanan protokol gereği, girişimcilik eğitimi alan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, törende yaptığı konuşmada, zengin olabilmenin yolunun girişimci olmaktan geçtiğini ifade ederek, "Hayatta maddi olarak belirli bir seviyeye çıkmak isteyen insanların girişimci olmaları gerekmektedir. Girişimcilik demek zenginlik demektir. Zengin olmak isteyen insanlar girişimci olmak zorunda, bunun yolu buradan geçiyor. Başka türlü, ahlaki olarak zengin olabilmenin yolu yok. Farklı yollarla zengin olabilirsin ama ahlaki olarak zengin olmanın yolu sadece girişimci olmaktan geçiyor. Türkiye’deki issizlik sorununun çözümü girişimci sayısının artmasıyla çözülür insanlara en faydalı olan insanlar girişimci olanlardır. Her bir girişimci ileride bir istihdam demektir. Girişimci olmak demek. bir kişinin karnını doyuracak ve onu çalıştıracak demektir. Türkiye’nin en önemli sorunu işsizlik sorunudur. Bu sorunun tek çözümü var o da yeni girişimci sayısını artırmaktan geçiyor. Bu vesile ile Kursa katılıp sertifikalarını alan Girişimcilere yeni iş hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise konuşmasında, “Girişimci demek yeni bir ekmek kapısı demek, girişimci demek refah demek, girişimci demek umut demek, huzur demek, ilerlemek demektir" ifadesini kullandı.

Girişimcilik eğitiminden yararlanan kursiyerlerin hayatlarına artı değer katacağına inandığını söyleyen Kaymakam Cinbir, "Kursiyer olarak adım attıkları eğitim yaşamlarını bundan böyle işveren olarak sürdürecek olan katılımcılar, hem aile bütçelerine hem de ekonomiye katkı sağlayacaklar. Eğitime katılan katılımcıların çoğunluğunun kadın olması bizleri son derece mutlu etti. Bizler birikimli insanların kendi işyerlerini açmalarını istiyoruz. Silifke’de bugüne dek verilen eğitimlere destek olan ve KOSGEB eğitimlerinden yararlanan girişimcilerimize yürekten teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.