Seydişehirde 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı

Seydişehirde 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı
Konya’nın Seydişehir ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Çelenk sunma programı sonunda protokol üyeleri Muhtarlar Derneğine geçerek muhtarlarla bir süre sohbet etti.

Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Demiray, “Bize bu özel ve anlamlı günü armağan eden Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Muhtarlar öyle bir yapıya sahiptir ki, seçmeniyle bir olan, seçmeninin üzüntüsüyle üzülen, sevinciyle sevinen gönül adamı, hizmet adamıdır” dedi.

Daha huzurlu bir toplum, daha refah seviyesinde bir toplum için hep birlikte muhtarlarla çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "İhtiyaçlar hiç bir zaman bitmez. Elhamdülillah uyumlu ve huzurlu bir şekilde hep birlikte çalışıyoruz. Birileri bizi tuzağa düşüremedi. Hepimiz akıllandık inşallah. Geçmiş olaylardan ders çıkarıyoruz. Hizmet noktasında birbirimizle yarışıyoruz. Ben tüm muhtarlarımızın gününü kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum" diye konuştu.

Muhtarların vatandaşların talep isteklerini iletme noktasında büyük bir görev üstlendiklerini kaydeden Kaymakam Aydın Erdoğan ise, "Mesai kavramı yok. Bu anlamda yerel demokrasinin en önemli enstrümanlarından biri muhtarlar. Vatandaşların istek ve talepleri, şikayetleri, olumlu, olumsuz tüm taleplerini kamu kurumların yansıtan en önemli şahsiyetlersiniz. Bu anlamda işiniz zor. Seydişehir ’de özellikle benim gördüğüm kadarı ile bütün muhtar arkadaşlarımız güzel hizmetler yapıyorlar. Devlet kurumları ile çok iyi ilişkileri ve münasebetleri var. Sizlerin sayesinde huzurlu bir ortamda vatandaşa hizmet etmeye çalışıyoruz. Ben tüm muhtar arkadaşlarımızın gününü kutluyorum" şeklinde konuştu.

Anıt Meydanındaki programa Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Emniyet Müdürü Vekili Kasım Özdemir, Seydişehir Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Demiray, Siyasi Parti İlçe Başkanları, STK başkanları ve muhtarlar katıldı.