Sendikamızın Girişimleri Sonuç Verdi

Sendikamızın Girişimleri Sonuç Verdi
Karaman Eğitim Bir Sen Şubesinin yaptığı açıklamada;

‘’Geçtiğimiz haftalarda Liselerde Beden Eğitimi ders saatlerinin azaltıldığı gerekçesiyle ülke genelinde öğretmen arkadaşlarımızın protesto gösterileri yapması ve Sendika Genel Merkezimizin yoğun girişimleri sonucu Milli Eğitim Bakanlığı haftalık ders saatleri çizelgesinde yeni bir düzenleme yapmıştır.

Geçen hafta ʹders saatleri azaltılmadı, artırıldıʹ açıklaması yapan Bakanlık, ardından da 12 öğrenci ile beden eğitimi sınıfı açılabileceğine, bu sayının da dolmaması halinde daha az öğrenciyle sınıf oluşturulabileceğine dair karar aldı.
Talim ve Terbiye Kuruluʹnun yeni kararına göre bir sınıftaki öğrencilerin bir kısmı müzik, bir kısmı resim, bir kısmı da beden eğitimi dersi alabilecek. Yani bir sınıf üçe bölünecek ve aynı anda üç ayrı ders görebilecek. Resim, müzik veya beden eğitimi derslerinden birini seçen öğrenciler, üst sınıflarda bu dersi değiştiremezken, artık değiştirebilecek. Ayrıca öğrenciler, bu dersleri lise boyunca seçmeli olarak da alabilecektir.

Ayrıca, sendikamızın yöneticilik sınavı için öğretmen adaylarına açmış olduğu kursumuz devam etmektedir. Hafta sonları devam eden kursumuz, bugünden itibarende akşamları saat 20.00 da sendikamızın yeni binasında devam edecektir. Üyelerimiz kursun kalitesinden dolayı sendika yöneticilerimizin tamamına teşekkür etmektedirler. Bütün konuların özet bir şekilde sunu halinde verilmesi, sendikamızın sınav için hazırlanan kitap ve konunsa hakim formotör arkadaşların dersleri anlatması kurslara ilgiyi artırmıştır. Getirtilen 200 kitap, talepler doğrultusunda üye olan olamayan tüm adaylara dağıtılmış olup, kitap ve diğer dokümanlar tüm ilçe temsilciliklerimize de ulaştırılmıştır. Bu haftada kurslara katılanlara sendikamız tarafından hazırlanan 2 deneme sınavı da gerçekleştirilecektir.

Sendikamız artan üye sayımız ve üyelerimizin talepleri doğrultusunda yeni bir binaya taşınmıştır. Sendika binamızda üyelerimiz bu sezon tüm lig maçlarını izleme imkanıda sağlanmıştır. Birçok farklı etkinlikleri de hayata geçireceğimiz yeni yerimiz Seki Çeşme Mah. Hoca Mahmut Cad. Yemenici Apt. B Blok No:7 ye (Yeni Belediye Karşısı, Günışığı Derneği yanına) taşınmıştır’’ denildi.