Selçuk Tıpta Yangın Tatbikatı

Selçuk Tıpta Yangın Tatbikatı
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde İş Sağlığı Kanunu’nda Binaları Yangından Korunma Yönetmeliği ve Sağlık Bakanlığı Hastane Kalite Standartları Gereğince yılda en az bir kere yapılmak zorunda olan “yangın tatbikatı, tahliye ve kırmızı kod kullanımı” ile ilgili tatbikat gerçekleştirildi.

SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi tarafından 2017 yılı yangın ve tahliye tatbikatı, hastanenin UMKE ve yangın ekiplerince yapıldı. Tatbikata Konya itfaiyesi, AFAD, İl Sağlık Müdürlüğü ve Rektörlük Sivil Savunma Birimi de destek verdi. Tatbikat öncesi Konya İtfaiyesinde görevli Yılmaz Nikbay, “yangın ve tahliye eğitimi”, AFAD’da görevli Şamil Günaydın ve Kübra Özdil “temel afet bilinci ve KBRN (Kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer) kurtarma eğitimi” verdi.

Hastane UMKE ekibi tarafından gerçekleştirilen senaryoda, 4. Kat Nöroloji Servisi’nde pano odasında yangın meydana geldi. 4444 kırmızı kodun aranmasının ardından, Olay Yönetim Ekibi (Kriz Masası) toplandı. Hasta tahliyeleri gerekli organizasyonu kararlaştırıp, alınacak önlemlerle ilgili karar verdi. Sonrasında, Yoğun Bakım Ünitesi ve Psikiyatri Servisi’nden hasta tahliyeleri yapıldı. Hastane bahçesinde yangın tüpü kullanımıyla ilgili kısa bir eğitimin ardından UMKE aracının tanıtımı yapıldı. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Gönül ister ki böyle facialar yaşanmasın, ancak olay öncesi her türlü önlemi almak adına, olası durumlarda en güvenli biçimde tahliyeyi sağlamak için hastanemiz tarafından oluşturulan UMKE ekibinin bu eğitimi almasını sağlayan Konya İtfaiyesi, AFAD, İl Sağlık Müdürlüğü ve Rektörlük Sivil Savunma Birimi’ne ve hastanemiz UMKE ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.