Selçuk Tıpta Organ Bağışı Bilgilendirme Standı Açıldı

Selçuk Tıpta Organ Bağışı Bilgilendirme Standı Açıldı
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi tarafından 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası dolayısıyla hastanenin Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü tarafından hafta boyunca organ bağışı bilgilendirme standı açıldı.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü’nce ilk olarak Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Yerleşkesi’nde yer alan Gökkuşağı Alışveriş Merkezi’nde ve Tıp Fakültesi Hastanesi otopark girişinde açılan stantta görevli hemşire tarafından organ bağışının önemine dikkat çekildi. 5 gün süresince Selçuk Üniversitesi Rektörlük Binası, Mühendislik Fakültesi ve Fen Fakültesi kantinlerinde de stant açıldı. Organ bağışı bilgilendirme standına yoğun ilgi olduğu gözlenirken, yaklaşık olarak 200 kişiye birebir bilgi verildi. Diğer yandan Organ Bağış Haftası’nda stanttan bilgi alanlar arasından 66 kişi organ bağışında bulundu.

Bu yılki etkinlikte, geçen yıla göre vatandaşların organ bağışına ilgisinde artış yaşandığına dikkat çeken Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Doç. Dr. İnci Kara, “Organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak hususunda öğrencilere ve halkımıza çok önemli bilgiler verdik. Halkımızın her geçen yıl organ bağışı konusunda daha da bilinçlendiğini gözlemliyoruz. Organ bağışı yapmak bu hayata iz bırakarak ve hayat kurtararak veda etmenin bir yoludur. Bu sebeple tüm halkımızı sadece Organ Bağış Haftası’nda değil, yıl boyunca da Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü’nde organ bağışı yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Son verilere göre Türkiye’de 20 binin üzerinde insan organ nakli bekliyor. Ölümden sonra organ vericisi olarak kullanılan kişilerin oranları, Amerika Birleşik Devletleri’nde yüzde 92 oranındayken, bu oran Türkiye’de henüz yüzde 22’ler civarında bulunuyor. Bu anlamda bilinci arttırmak için ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri Organ Bağış Haftası olarak kutlanıyor.