Selçuk İletişim “Trt Geleceğin İletişimcileri Yarışması”Nda Birinci Oldu

Selçuk  İletişim “Trt Geleceğin İletişimcileri Yarışması”Nda Birinci Oldu
Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, TRT tarafından üniversite öğrencilerinin eğitim faaliyetleri kapsamında yapacakları çalışmalara katkı sunmak ve onları teşvik etmek amacıyla düzenlenen “TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması”nda 4 kategoride toplam12 ödül alarak birinci oldu.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, “Radyo Yayıncılığı”, “Televizyon Yayıncılığı”, “Sesli Görüntülü Haber Yayıncılığı” ve “Yeni Medya Yayıncılığı” dalında düzenlenen ve 35 üniversiteden 351 öğrencinin 211 eserle katıldığı yarışmada, 46 eserle yarışmaya en fazla katılım sağlayan fakülte oldu.

Selçuk Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, TRT Ankara Arı Stüdyoları’nda gerçekleşen törende, “İletişim Fakültemiz ve öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda 12 ödül aldılar. TRT kurumunda da çok sayıda mezunumuzun olduğunu görüyor olmak bizi ayrıca mutlu ediyor. TRT’ye teşekkür ediyorum; programa ve organizasyona sahip çıkarak, en azından öğrencilerimizin daha düzenli bir yarışma sürecinden geçerek kendi başarılarını ortaya koymalarına imkan hazırladılar. Bu vesileyle minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Sizler bizim evlatlarımızsınız. Bir anne-baba kendi çocuğunun başarısından nasıl mutluluk duyarsa biz o mutluluğu yaşıyoruz. Bu başarıya katkı sunan tüm arkadaşlarımızı ve derece alan öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender ise, kazanılan ödüllerin tesadüf olmadığını belirterek, “Fakültemiz ülkemizin en başarılı ve prestijli fakültelerinden biridir. Teorik eğitimle uygulamayı bütünleştiren fakültemiz, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda bunu bir kez daha ispatladı. Bize bu gurur yaşatan başta öğrencilerimize, öğretim üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bize bu imkanı sağlayan TRT’ye de şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Yarışmada, “Radyo Haberi” dalında Muhammet Emre İncekaya’nın “Gündem” eseri, “Radyo Yayıncılığı” ve “Belgesel Programlar” dalında Merve Çınar “Futbol Çölünde Bir Vaha Aykut Kocaman” eseri, “Drama Programı” dalında Simay Yaykır “Kara Tehlike” eseri, “Televizyon Belgesel Film” dalında Batuhan Fındıklıoğlu “Sevmek Lazım” eseri, “Televizyon Programcılığı” dalında Muhammet Raşit Navgasın “Ağıtlarla Sille” eseriyle birinci oldu.

Yarışmada ayrıca “TV Haberi” dalında Dilan Tutkun, “Radyo Müzik Programı” dalında Harun Yaman ve Adem Samet Örcün, “Kısa Film” dalında Ali Can Öğet, “Belgesel Film” dalında Zeki Koyuncu, “Yeni Medya Yayıncılığı Blog” dalında Aytül Yıldırım, Musa Emir Şen ve Recep Demirci eserleriyle ikincilik ödülü aldı. “Yeni Medya Yayıncılığı Blog” dalında Ayşe Yeşil, Gamze Beygirci, Şahin Bingöl, “Yeni Medya Yayıncılığı İnternet” dalında ise Ozan Zıvalı, Osman Ünal ve Kaan Güven ise üçüncü oldu.

Tüm kategorilerde birincilere 3 bin 500, ikincilere 2 bin 500 ve üçüncülere ise bin 500 lira ödül verildi. Törene, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, Dekan yardımcısı Prof. Dr. Kadir Canöz, Radyo-Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin Can, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.