Sedat Uçan’la İlk Ramazan Akşamı

Sedat Uçan’la İlk Ramazan Akşamı
Karaman Belediyesi’nin bu yıl kalede düzenlediği Ramazan akşamları, Sedat Uçan ilahi konseri ile başladı. Kale etrafına kurulan satış yerleri de vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

 Karaman Belediyesi’nin her Ramazan ayı düzenlediği etkinliklerin ilk gününde sevilen sanatçı Sedat Uçan ve Peker kardeşler sahne aldı. Teravih namazının ardından Karaman Kalesi’nde gerçekleştirilen programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. İlahi müziğin güçlü sesi Sedat Uçan, dillerden düşmeyen; Sevdim Seni, Kerbala, Anne, Medine, Gururlanma İnsanoğlu gibi ilahilerini konseri izlemeye gelen vatandaşlarla birlikte söyledi.

Kaleye Kurulan Stantlar Hizmete Girdi
Ramazan ayı dolayısıyla kale etrafına kurulan satış yerleri yavaş yavaş dolmaya başladı. Ramazan etkinliklerini izlemeye gelen vatandaşlar, konser öncesi ve sonrası farklı türden ürünlerin satıldığı stantları tek tek gezerek alışveriş yaptı. Boş kalan tezgâhların da birkaç gün içerisinde tamamen dolacağı öğrenilirken, kaledeki stantların Ramazan ayı boyunca Karamanlılara hizmet edeceği bildirildi.

2. Gün Sahne Mehmet Diker’in
Muhteşem Sedat Uçan konseri ile başlayan Ramazan etkinliklerinin 2. gününde sahneyi Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Mehmet Diker alacak. Geçtiğimiz yıl ki etkinliklerde de yer alan Diker, tasavvuf musikisinin güzel eserlerini seslendirecek. Karaman Kalesi’nde saat 23.00’de başlayacak.tasavvuf musikisi konserine tüm halkımız davet edildi.

İlk İftar Sofrası Tapucak Meydanı’nda

Bu arada iftar sofralarının ilki bugün (10 Temmuz Çarşamba) Tapucak Meydanı’na kuruluyor. Bu yıl; iki güne bir, 13 ayrı noktada vatandaşlarımızı buluşturacak iftar sofralarında ilk durak; Tapucak, Koçakdede, Sekiçeşme ve Sakabaşı Mahallelerini kapsayan Tapucak Meydanı’ndaki otopark alanı olacak. Cemal Kuru ilahi gurubunun da küçük bir konser vereceği iftar sofrasına tüm hemşehrilerimiz davet edildi.