Savaş Kalaycı, İstiklal Marşımızın Kabul Yıl dönümü Mesajı

Savaş Kalaycı, İstiklal Marşımızın Kabul Yıl dönümü Mesajı
Başkan Adayı Kalaycı: İstiklal Marşımızın her satırında kahramanlık, fedakârlık, iman, vatan ve bayrak sevgisi vardır”

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı, İstiklal Marşımızın kabul yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajda İstiklal Marşı’nın milletimizin sahip olduğu iman, inanç, vatan ve bayrak sevgisine en güzel şekilde tercümanlık ettiğine vurgu yapan Kalaycı;
“Bugün TBMM’de kabul edilişinin yıl dönümünü kutladığımız İstiklal Marşımıza, her satırında yüklü olan iman ve kahramanlık nedeni ile bir kez daha hayranlık duyuyor, kalbinden taşan en ulvi duygularla marşımızı kaleme alan Merhum Mehmet Akif’i de rahmetle yâd ediyoruz. 
Tarih sahnesine çıktığı günden bugüne birçok badireden ve var olma mücadelesinden geçmiş, hepsinden de alnının akıyla çıkmasını bilmiş aziz milletimizin yazdığı son destanın ölümsüzleştirildiği böyle bir kahramanlık manzumesi her millete nasip olmaz. İstiklal Marşımızın her satırında kahramanlık vardır, fedakârlık vardır, vatan bayrak sevgisi vardır, cesaret vardır, iman ve inanç vardır. Bütün bu duygular ve hasletler Türk Milletinde var olduğu müddetçe Türk Milleti de ebediyete kadar var olacaktır. Merhum Akif’in kendi ifadesi ile, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın, böyle bir marşı yazdırmayı gerektirecek zorlu bir mücadelenin içinde bırakmasın. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın TBMM’de kabul edilişinin 98. Yıldönümünü kutluyor, Merhum Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da rahmetle ve şükranla yâd ediyorum.” dedi.